tisdag 31 januari 2012

18: En bild på din fritid

Utöver fotografering, så ägnar jag väldigt stor del av min fritid åt detta, "jag-kan-inte-hålla-mig-härifrån"-ställe, Facebook. :P Jädra ställe det där egentligen, hehe! :P

måndag 30 januari 2012

17: En ovanlig bild

Denna tyckte jag var jättesvår! Vad menas egentligen med en ovanlig bild? Vad ÄR en ovanlig bild?
Jag valde iallafall den här, den känns ju ändå lite annorlunda. Togs i hamnen i Byxelkrok i somras, i augusti. Jag älskar den! :D

Dag 02 – Min första kärlek

Dags för nummer 2 då, min första kärlek:

Denna tyckte jag var lite svår. För ärligt talat vet jag inte riktigt exakt vem som var min första kärlek. Men OK, få se nu då. :P

Jag gick i 4:an. Han hette Niklas, vi gick i samma klass i 4:an-6:an. Alla tjejer var nog lite småkära i honom, hehe. :P Hehe, stackarn! Kan inte ha varit lätt för honom, med alla tjejer som ville "bli ihop" med honom. Hahaha!

Jag var dock bara "smygkär" i honom, jag frågade aldrig ens chans. Haha, fråga chans förresten, jösses, när man gjorde det... Ja gud, det var tider det! :P

Men jag minns att vi brukade cykla förbi utanför hans hus, en kompis och jag. Han bodde bara några hus bort från mig.

Puh, vilken natt!

Ja, jösses alltså! Trodde aldrig jag skulle somna.

Satt uppe halva natten och kollade på lite alla möjliga program på webb-TV. Men lyckades iallafall somna till slut, vid 5. Puh! Sen vaknade jag vid 10, och kunde verkligen inte somna om. Hmmm... Är dödstrött nu, men men... Det är som det är, och det är ju inte så direkt konstigt då!

Tur att jag ändå hade bestämt att jag skulle vara hemma idag!

Och nej då, ni behöver inte oroa er, angående det jag skrev igår. Jag brukar få sådär ibland. Det är jävligt jobbigt, när det väl pågår, men det går över efter ett tag.

Och jag brukar kunna somna till slut, men igår gick det inte alls. Och sen aknar jag och allt har gått över!

Men risken finns dock att det ska komma tillbaka igen, det brukar pågå ett par dagar. Men nu håller jag tummarna att jag slipper det mer denna omgång. Fick det mer än tillräckligt igår och i natt!

Skulle kunna vara hemma imorgon också, om jag behöver. Bara jag gör färdigt det sista i Historian före onsdag, då ska det skickas in.

Men det fixar jag nog! ;) Är bara en fråga kvar, som jag inte svarat på än. :P Hade tänkt åka iväg en sväng imorrn och fixa det, men som sagt, det går alltid att ändra. :P Vi får se vad som händer.

Men nej, nu ska jag försöka hoppa in i duschen strax!

Ha en fin måndag allihopa, och en underbar vecka!

söndag 29 januari 2012

AAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJ!!! SMÄRTAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Tänk er att ligga dubbelvikta i sängen och kvida och bara skrika rakt ut av smärta!

Det är det jag gör just nu! :( Det gör så fruktansvärt jävla ont i magen, så jag vet fan inte var jag ska ta vägen snart... Magkatarr?! Inte fan vet jag, men ONT gör det, som satan! :/ Det här är verkligen en helt fruktansvärd smärta, och helt outhärdlig!

Jag kommer aldrig somna ikväll nu... :(



Dag 01 – Om mig

OK, nu kör vi då. ;) En dag för sent, hehe. :P

Här kommer då första ämnet i den här utmaningen, om mig:
Ja, vad ska jag skriva här då. Känns som att jag skrivit ganska mycket om mig själv redan, så det känns ju som att ni redan vet allt om mig? :P
Men OK. Jag heter Hanna, är 24 år gammal. Jag bor i den lilla värmländska staden Karlskoga, som är belägen mellan Karlstad och Örebro.
Jag föddes en morgon mitt i sommaren, den 1 juli 1987. På Örebro BB. :) Har dock aldrig bott i Örebro, men Karlskoga hade ingen förlossning då.
Mina intressen är resa, skriva och fotografera. Jag har alltid kameran med mig, var jag än går! (OK, men typ då.) Jag älskar att resa och se nya platser! Favoritresmålen är vackra och kulturella platser, gärna storstäder. Solsemester är inte så mycket våran grej. men det är klart, det är ju alltid härligt om det är varmt och skönt! ;)
Och sen en till sak: Jag verkligen brinner för välgörenhet! men det är tyvärr nåt som man inte kan ägna sig så mycket som man skulle vilja åt nu, när man är fattig student. :( Men jag har iallafall ett fadderbarn i Gambia sen drygt 3 år tillbaka.
Jag har två systrar, Emma, min storasyster, 27 år, född 1984, som pluggar till läkare i Uppsala.
Och så min lillasyster., Lina, 21 år, född 1990, som pluggar till civilingenjör i Göteborg.
Emmas pojkvän, Erik, bor i Eskilstuna där han jobbar. Han och Emma har också en hund tillsammans, en Welsh, vid namn Theia, som nu är 3½ år (född 31 juli 2008).
Min mamma är läkare här i Karlskoga, och pappa jobbar på Länsstyrelsen i Örebro för tillfället. Dit han dagpendlar varje dag.
Jag är utbildad webbdesigner, efter att ha läst ett år på Karlskoga Folkhögskola förra året.
Just nu läser jag ett par distanskurser på olika folkhögskolor, genom nätbildarna. :)

De första åren i mitt liv växte jag upp i ett jättemysigt område, där det i princip bara bodde massa småbarnsfamiljer, så jag hade många kompisar i samma ålder, som bodde i närheten. Man sprang mellan varandras hus, eller var i lekparken, som tillhör det bostadsomårdet också.
När jag gick i tvåan, februari 1996, flyttade vi till ett större hus, en villa nån kilometer bort. Men det blev närmare till skolan! ;)
Jag tog studenten 2006 från samhällsvetenskapliga programmet med social inriktning. Min dröm var, och är fortfarande, att bli förskollärare. Men tyvärr har vissa omständigheter gjort att just denna dröm fått läggas lite på is.
Åren på gymnasiet var ganska omtumlande för mig, inte alltid så enkelt. Jag blev rejält skoltrött och halkade efter ordentligt. Jag tog studenten utan fullständiga betyg i alla ämnen, men de läste jag upp på hösten efter. Jag är dock glad för de åren, det är inget jag skulle vilja ha ogjort iallafall! Även om det var tufft...
Jag är nu, som sagt, utbildad webbdesigner. För nu nyligen, läsåret 2010-2011, gick jag på Karlskoga Folkhögskola, där jag pluggade just Webbdesign. Och det var, kan jag säga utan att överdriva, ett av de absolut bästa åren i mitt liv! Jag saknar den tiden, och allt folk från den tiden, så enormt jävla mycket. Ibland så mycket så det gör ont. :(
Och jag vågar också påstå att det året gav mig mitt liv tillbaka. Mitt liv, och framförallt det här med vänner, fick en innebörd igen. Jag hade levt nästan 4 år utan att det hände ett skit i mitt liv, jag gick och väntade på att få jobb som jag aldrig fick. Jag kände mig som en no-one, och tappade mycket av min framtidstro. Jag förlorade också flera vänner under den tiden! Fyra helt obetydliga, ja, betydelselslösa, år i mitt liv! Helt bortkastade. Det är så det känns.

Just nu läser jag iallafall ett par distanskurser på olika folkhögskolor, via nätbildarna. :)

Ja, där fick ni en ganska ingående och fördjupad information om lilla mig, men det bara flöt på. :P Hehe, oops! Men ni fick säkert veta nåt ni inte visste innan. ;)

Avslutar med en liten bild, relativt nytagen:

Jag utanför Uppsala Domkyrka, november 2011. :)

16: En ful bild på dig själv

Inte jättesmickrande bild på mig. Tagen på påskfesten på skolan förra året.
(Herregud, känns som igår...)
Gillar inte att visa bilder på mig såhär öppet i bloggen egentligen, men jag får väl bjuda på denna :P

lördag 28 januari 2012

30-dagarslista! :)

Hittade denna inne hos Himmelohelvete redan i höstas, men kände då att jag inte hade tiden eller orken till det, och sen under julen glömde jag bort det. Så jag tar tag i det nu då. Ett ämne varje dag:

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Första inlägget kommer senare idag, eller imorrn, eller om nån dag. Hände lite saker här nu, ytterst privat, så jag orkar inte fixa med det första inlägget precis nu. Som jag hade tänkt! :( men jag lovar er att det kommer. Annars får ni påminna mig! :P

15: En bild på en person som du vill vara med

Gud usch, tyckte denna var skitsvår! Just för att jag knappt kunde välja bild, för det finns SÅ många personer som jag just nu skulle vilja vara med.
Men, det fick bli samma person som häromdagen, en av mina klasskompisar från förra året. Saknar henne massor nu när hon flyttat tillbaka till Japan igen.
Antar att du kommer hit i sommar, hoppas vi kan ses nåt då! :)
Den här bilden blev jag f.ö. extremt sentimental av, usch, började nästan böla juuuu. :( Fan, vad det ska vara jobbigt att kolla på alla de där bilderna då. :( (Undrar när det ska kännas OK egentligen?)

Blablabla...

Jag är extremt uttråkad, så här kommer ännu en lista:

Lovar du att vara ärlig? Jadå
Du heter: Hanna
Smeknamn: Hehe, har inte direkt några...
Låt som när du är ledsen sörjer till: Snarare gråter till. When I look at you - Miley Cyrus
Beroende av: Facebook
Vad tror folk om dig? Ingen aning. Att jag är blyg, och lat, skulle jag tro...
Stämmer det? Mmmm jo, dessvärre...
Vad får du oftast komplimanger för? Oj, vet inte... Har jag inte tänkt på...
Vad säger du för att imponera på någon? Brukar inte hända
Hur imponerar man på dig? Oj, inget jag tänkt på...
Brukar du skratta för dig själv? Haha, jadå! :P
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Personlig kod från CSN: ****
Var bor du? Lilla staden Karlskoga i Värmland, mitt emellan Örebro och Karlstad :P
Trivs du där? Jadå. Men skulle vara kul att prova att bo inån annan stad också, nu har jag ju bott hela mitt liv i Karlskoga.
Äger du några converse? Nej!
Sprit, cider, vin eller öl? Cider eller vin
Brukar du bli för full? Dricker så sällan, och när jag väl dricker är det så små mängder, så nej!
Är du allergisk mot något? Ja, pollen
Hur svarar du i mobilen? Aa hallå
Antal timmar sömn inatt: Ca 8
Brukar du komma i tid? Ja
När mår du bra? När jag får vara med folk jag tycker om. Och göra saker jag gillar.
När blev du fotad senast? Herregud, det minns jag inte...
Hur känner du dig nu? Trött, som alltid...
Vanligaste färg på dina kläder: Ingen aning... Jag använder de flesta färger.
Vad tycker du om fötter? Eh, va?!
Vad saknar du? Ganska mycket! Framförallt ganska många personer.
Hade du en bra kväll igår? Mmm jadå, ska väl inte klaga. Den var väl som vanligt.
Favoritdryck på morgonen? Varm O'Boy! Ett MÅSTE till frukosten!
Rakar du benen? Hmmm...
När brukar du oftast gå och lägga dig? Tyvärr alldeles för sent. Men oftast nån gång mellan 23 och 02.
Är du blyg? Ja. FÖR blyg!
Sysslar du med någon idrott? Nej. Men höll på med ridning i flera år, slutade när jag tog studenten (2006).
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Oj, vet inte...
Har du spytt offentligt? Ja! :(
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag? Haha oj, ingen aning. :P
Är du nöjd med ditt liv? Nja, inte direkt...
Är du bortskämd? Nej, det tycker jag inte
Vad gör du i morgon? Har inget planerat
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Åh gud, finns så många. Måste jag välja nån?
Vad längtar du till? Nästa lördag. Och, SÅKLART, lördagen efter det, när jag ska på MELLOOOOOO LIVE i Scandinavium. Ska bli så jäkla GRYMT! :P Och så längtar jag till de resor som väntar senare i år, Rom i april och Transsibiriska i juni.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja! Verkligen! Mina vänner är världens bästa vänner! De är inte så många, men de jag har är väldigt värdefulla fär mig, och vänner som jag inte vill vara utan.
Vad använder du för shampoo? Xtra
Hur gammal är du? 24
Tycker du om någon just nu? Höhö...
Gröna eller röda äppeln? GRÖNA!!!
Gillar du golf? Minigolf ja, haha. :P
Vilken tid gick du upp idag? Halv elva
Har du sovit i din egna säng inatt? Ja
Har du strumpor på dig nu? Nej. Men tofflor.
Är det okej att gråta? Ja. Det är väl klart?
När grät du senast? Häromdagen
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Skänka till välgörenhet, ge bort lite till nära och kära, och sen shoppa!
Bär du glasögon eller linser? Ja, linser
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej, verkligen inte!
Har du piercing? Nej
Vill du gifta dig? Ja, någon gång. Och bergerligt ska det vara.
Vill du ha barn? JA! Och 4 stycken ska det vara!
Solar du ofta? Ja, ganska ofta
Är du bra på att laga mat? Hehe nja, men några maträtter kan jag ju iallafall laga. :P
Är du flygrädd? Nja. Lite kanske...
Hur vig är du? Haha, inte alls! :P
Är du musikalisk? Får jag väl ändå säga att jag är, det måste jag väl, är ju uppvuxen i en musikalisk familj ;)
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten
Vilken är din favoritglass? Daim och Cornetto Original
Tror du på ett liv efter döden? Hmmmm njaaa... Är väldigt tveksam där...
Tycker du om sushi? Har inte ätit det så mnga gånger, men ja, SÅ farligt är det ju inte!
Vad äter du helst när du ser på film? Pop corn eller godis
Har du tandläkarskräck? Nej
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvälls-människa. helt klart!
Vilken ögonfärg har du? Blågröna
Har du någon gång gråtit dej till sömns? Ja, gud ja, kan inte ens räkna alla de gångerna längre!
Biter du på naglarna? Försöker sluta
Röker du? Nej, usch nej!
Hur ofta tränar/motionerar du? Inte speciellt ofta, måste jag ärligt erkänna. Blir väl nån promenad nån gång ibland typ.
Senaste låt du hörde: Gå och lägg dej Åke Tråk (igår kväll)

fredag 27 januari 2012

Nya tider på Facebook

Nu har det kommit upp en liten ruta på startsidan på Facebook, för oss som ännu inte har tidslinjen. Och där står det just om den, och att snart kommer alla att få den.

Jag är inte förvånad! Snarare tvärtom! Det var bara en tidsfråga innan det skulle ske! Innan det skulle bli så att alla vi som inte har den, också skulle få den.

Och i och med detta ploppade det också upp x antal statusar, från flertalet av mina vänner, om just detta. Och i princip alla negativa! Inte heller oväntat, om jag ska vara ärlig...

Folk skrev om att då kommer de bojkotta Facebook, stänga ner sin Facebook, strejka från Facebook, och allt vad det nu var!

För det första: Det tror jag inte alls att ni kommer göra! Men om ni nu ändå, mot förmodan, gör det, så tror jag inte ni kommer hålla er borta särskilt länge, ni kommer inte klara det, man är alldeles för beroende av det där stället nu.

Och sen tror jag att, eller nej, jag VET, att vi alla kommer vänja oss vid det! Om vi bara ger det lite tid...

Ja, jag är helt ärligt trött på att läsa, VARJE GÅNG Facebook ändrar utseende, kommer med nya grejer, eller vad det än kan vara, allt gnäll som då uppstår i alla Facebook-statusar! Gilla läget istället och acceptera att det är som det är. Att saker och ting förändras ibland.

Det borde egentligen inte komma som nån överraskning, för NÅN av er, att vi alla snart kommer få tidslinjen! Så är det alltid, och har alltid varit, när Facebook ändrat om. Inget annorlunda denna gång... Bara att den här gången är det en ganska drastisk ändring. Iallafall på ens profilsida.

Men jag gissar på att startsidan kommer se exakt likadan ut. Där kommer det inte märkas nån skillnad!

Som jag skrev förra gången jag berörde detta ämne: Vi är alla obekväma inför förändringar, men ibland måste de ändå få ske!

OK, jag har väl inte alltid heller gillat när Facebook gjort om, men jag har inte gnällt om det öppet iallafall. Och dessutom har jag vetat att jag kommer att vänja mig vid det, och säkert komma att tycka bättre om det med tiden. Och vet ni vad, det har jag gjort också!

Men om jag nu ändå ska skriva vad jag tycker denna gång, så kan jag väl göra det.
Jag har lite svårt för den nya tidslinjen jag med, det ska jag erkänna, men det är i princip ENBART för att det strulat för mig när gått in på de profiler som redan har den. Jag går in på en profil och så ska jag scrolla ner, men så scrollas jag hela tiden upp till toppen av sidan, hur långt ner jag än scrollar! Extremt frustrerande!

Fast, som jag har för mig nån nämnde på Facebook, det är säkert nåt som kommer att bli bättre också med tiden, det är säkert bara för att de håller på att uppdatera och fixa med det där nu, som det blir så.

Sen att jag tycker det är lite svårt att navigera på den nya tidslinjen, och har lite svårt att förstå mig på hur man ska läsa allt, det är ju också en grej. Men det kommer man säkert också fatta med tiden...

Så kan jag väl visserligen tycka att hela utseendet och allting är lite rörigt, men vad fasen, som sagt, det kommer ju att bli bättre med det också vad det lider...

Nej, jag tänker inte klaga på den nya tidslinjen, det är nya tider på Facebook, helt enkelt! Det är bara så det är!

Så gilla läget allihopa, alltid när Facebook kommer med förändringar i utseendet, så är det nåt som vi alla kommer att få ta del av, förr eller senrare! Nu blev vi iallafall förvarnade, det har hänt att det bara helt plötsligt kommit! Men det kanske är bättre?

Ja, jag vet inte jag, men jag är säker på att det kommer att bli bra till slut.

Over and out!

Charlotte Gaga - Hero Face

Haha, skitcool ju. :P

14: En bild som påminner dig om gamla tider

Den här bilden gör mig väldigt nostalgisk! Underbara tider var det!
Många minnen har jag från de där åren, somrarna på Öland med Lina och kusinerna Sara och Elsa. Gud, vad mycket kul vi gjorde! Inte minst under Gästis-tiden.
Den här bilden är tagen runt 1999, tror jag. Är ett avfotograferat pappersfoto. En av få bilder från den här tiden som jag har inlagd på datorn.

~ * ~

~ You never know how strong you are,
until being strong is the only choice you have. ~

torsdag 26 januari 2012

Längesen sist...

Är så sjukt jävla uttråkad, och så var det ett tag sen sist, så jag kände för det igen. :P Hittade denna i en annan blogg.

ALLMÄNT:
Namn: Hanna
Piercingar: Nej
Tatueringar: Nej
Längd: 1,78
Skostorlek: 40-42 (helt beroende på skomodell)
Hårfärg: Mörkblond
Är du kär i någon: Höhö...!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ibland, men för det mesta trivs jag att bo här. Underbart område! :)
Tänker du på självmord: Har hänt ja...
Tycker andra att du är attraktiv: Haha, får väl hoppas att nån tycker det! :P
Vilket shampoo använder du: Xtras shampo. Typ det enda jag kan använda utan att få klåda. :/
Vilken parfym använder du: Använder ingen parfym.
Vad är du rädd för: Ganska mycket. Åska framförallt!
Gillar du att tvätta: Hmmm nja, inte favoritsysselsättningen direkt då...
Gillar du Berg-och-Dalbana: Nej. Bara Äppelmasken, haha. :P

SENASTE:
Film du hyrde: Var år och dar sen, kommer inte alls ihåg...
Film du köpte: Harry Potter och Fenixorden.
Låten du lyssnade på: Gud, minns inte...
Låten du hade på hjärnan: Introlåten till "Sofias änglar".
Låten du laddade ner: -
Personen du ringde: Mamma skulle jag tro.
TV program du tittade på: Vänner. :P
Personen du tänkte på: Min kompis S.
Bok du läste: Eurovision Song Contest 50 år - Officiella Jubileumsboken. Haha. :P
Personen du fick mail av: Mig själv. :P
Personen du fick brev av: Brev: Mitt fadderbarn (om inte Com Hem räknas då. :P) Vykort: En i Kina (Postcrossing).
Personen du fick sms av: Mamma.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: I julas nån gång.

FAVORIT:
Mat: Varierar väldigt. Men just nu är det nog pitabröd, korv stroganoff och pappas hemmagjorda pizza.
Låt: Of all time? Ingen aning, finns så många. Tillfälligt? Pink - Bridge of light.
Sak att göra: Umgås med folk jag gillar, resa, fotografera.
Sport: Friidrott (mest att titta på dock).
Dryck: Vet inte...
Kläder: Jeans, T-shirt, kofta just nu.
Film: Notting Hill bl.a.
Bil: VW.

ANTAL:
Gånger du varit kär:
Vet inte...
Förälskad: Vet inte...
Riktigt jävla askär sådär så att det gör ont: Typ aldrig...
Gånger ditt hjärta brustit: Ett par.
Hjärtan brustit på grund av dej: Vet inte...
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Ett par.
Ärr du har på kroppen: Några stycken. Bl.a. på magen, från en gammal vattkoppa. :P!

ÖVRIGT:
Vad har du gjort idag: Varit på folkhögskolan ett par timmar. Och sen jag kom hem Facebookat.
Var det kul: Jadå. ;) Det var väl som vanligt! ;)
Hur tidigt stiger du upp: Mellan 7 och 8 på vardagar, runt halv 9 på helger. Men det kan också variera väldigt, beroende på hur bra jag sover.
Gillar du att slåss: Eeeh... Nej!
Vad ska du göra ikväll: Kolla på TV.
Är du seriös: Ja, det tycler jag väl. :P
Vad är du allergisk mot: Typ pollen.
Var har du ont: Magen just nu.
Använder du hårspray: Nej!
Kan du stå på händer: Nej...
Favoritserie: Ganska många.

13: En bild på dig och någon klasskompis

Får bli en bild från förra året. Har ju inga klasskompisar just nu, eller jo det har jag ju, men jag läser ju på distans, så jag träffar de ju liksom inte rent fysiskt. :P
Så här är jag och en klasskompis från webbdesignen förra året. Avslutningsdagen faktiskt! En person som jag saknar väldigt mycket.
En bild som väcker mycket känslor, märkte jag. Blir extremt sentimental nu.

onsdag 25 januari 2012

12: En bild på din vardag

Detta är min vardag just nu. Plugg, plugg, plugg, dagarna i ända! Men det år bra så! ;) Jag klagar inte. :P

Och nej, jag glömde inte bilden igår. Jag gjorde ett inlägg och la upp en bild, men nu finns inte det inlägget. ?????????????? Och i ärlighetens namn orkar jag inte fixa med det igen. Sorry! :(

Bara för att jag älskar bilden!

Satt och pysslade med min och mammas fotokalendrar igår, och beställde. (Min födelsedagspresent till mamma). Den här bilden fick tyvärr väljas bort, då den inte fick plats i kalendern. Jag är fortfarande lite sur för det.
Så därför tänkte jag att den kunde få plats härinne istället! ;) Och så behöver jag muntras upp lite, efter det förra inlägget jag skrev, och den irriterade dagen i övrigt!
Jag tog bilden under en promenad längs sjön, i mars förra året.

Jävla bajs-bussar!

Idag är jag fan förbannad! Jävligt förbannad! Finns inte ens ord för hur förbannad jag är!

Men just nu hatar jag fan Karlskoga jävla skitbussar! Eller iallafall deras konstiga jävla busstider! Hur fan tänker dem egentligen?

Jag missade TRE bussar i morse, inom en radie av typ tio minuter! Och fick sitta och vänta i en halvtimme på nästa! Eller ja, OK, 20 minuter, men ändå. Då hade det ju redan gått en kvart sen jag gick hemifrån.

Jag fattar inte hur de tänker, där på LänsTrafiken. Varför i helvete lägger man busstiderna sådär? Nu går det liksom tre bussar härifrån min del av sta'n, men då ska de lägga upp det så att alla bussar passerar här ungefär samtidigt! Vadå korkat? Och dessutom är det tre olika hållplatser jag väljer mellan också!

Jag skulle med en buss, som jag tar om vill vara vid skolan vid 10, den går dock bara den här svängen förbi mig varannan timme. Det tar väl mig en tre minuter att gå till den hållplatsen. Och där ska den passera ca 09.38, enligt tidtabellen som sitter där. Och då har den liksom varit nere och vänt, så den passerar liksom hållplatsen mittemot ett par minuter tidigare. Dock händer det ibland (ganska ofta) att den kommer TIDIGARE än det står i tabellen. Ibland MYCKET tidigare!

Men när jag ska med den brukar jag nästan alltid få stå och vänta ganska länge innan den kommer. Då brukar jag komma nån minut före eller efter halv 10. För att vara på den säkra sidan!

Men så idag så segade jag lite, bara för att slippa stå för länge och vänta på den där bussen. Och bara därför kommer bussjäveln tidigt just idag! Jag ser den komma bakom ryggen på mig, jag har en bit kvar till hållplatsen! Jag springer för att hinna med, och gräver fram busskortet i jackfickan! Och jag menar, busschauffören KAN INTE ha missat där, att jag sprang! Så var jag väl typ en halv meter från busshållplatsen, när bussen passerar. Men tror ni den stannar då? Nej, så fan heller! Han bara dundrar förbi, trots att han måste ha fattat att JAG VILLE MED! Jävla bajs-chaufför! >:(

Så jag går upp mot Sandviken, och tänker att jag kan väl ta ettan istället, som går därifrån, utanför Sandvikens Centrum. Det är dock en bit att gå, och tar lite tid. Framförallt eftersom jag måste över E18 också, vid universukms segaste trafikljus. Så när jag står vid trafikljuset så ser jag en buss som står stilla vid hållp+latsen innan Sandviken. Jag vet ju att tvåan går typ då nångång också, så jag hoppas i mitt stilla sinne att det är tvåan och inte ettan. Men det är det inte. Och trafikfuckingljuset är fortfarande rött! Jag ser hur blinkersen går på, och då fattar jag garanterat att det är ettan! Så när det blir grönt skyndar jag mig så gott jag kan i halkan, för att ta mig upp till Sandviken (det är fortfarande en bit kvar när man väl kommit över vägen). Jag kommer upp mot vägen så jag ser hållplatsen. Där står bussen, men den blinkar och håller på att svänga ut från den igen! Jag blir förbannad!

Så då går jag till den tredje hållplatsen, den ligger mellan de två jag redan nämnt. (Kallas också Sandviken). Där passerar tvåan. Jag drar mitt hopp till att tvåan inte redan kommit. Men det har den. Den kommer först av de tre bussarna! FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN! Jävla skit-fucking-bajs-buss! Jaja, då får jag väl ta Degerfors-bussen då, det funkar väl! Det tog jag ju alltid förra året till skolan. Den ska gå om ca 10 minuter. Dock är den alltid sen! Men när det gått en kvart efter att den skulle kommit, så har den fortfarande inte kommit. Men då kommer tvåan istället. Så jag kliver på den. Och sen byter jag till ettan vid busstationen. Så fick jag gå till skolan från lasarettet idag. :( Och det var ju SVINKALLT ute, så jag hann bli rejält frusen under den studen jag satt och väntade.

Så jag var framme en timme efter att jag gick hemifrån. Istället för en halvtimme, som, jag brukar! :(

BAJSBUSSAR!

Ja, jag blir fan förbannad! Det har hänt EN GÅNG förut, i höstas, att jag missat den trean (första nämnda bussen), men det var innan de (av nån jävla anledning?) ändrade ettans busstider, så då hann jag upp till Sandviken, UTAN ATT STRESSA, och kunde ta ettan därfirån sen, ca fem minuter efter att trean passerat där. Nu passerar ju de bussjävlarna vid Sandviken typ SAMTIDIGT!

Ja, jag var redigt förbannad när jag klev på tvåan sen! Men jag höll ilskan inom mig, ingen idé att klaga ändå! Fy fan, vad arg jag blev! Och det gjorde att jag blev provocerad så in i helvete, av att en tjej satt och stirrade på mig typ hela vägen, tills hon skulle av, vid centrum.

Nej, fy fan!

Istället för att ta trean, och kunna åka direkt hela vägen, utan att byta vid busstationen, fick jag nu byta vid busstation, till en buss som inte ens går förbi nära skolan (det tar typ tiom ninuter att gå från lasarettet). Trean byter och blir fyran vid bussstationen.

TACK OCH LOV att jag kunde ta fyran kl. 13 hem iallafall, som går direkt hela vägen hem till mig. (Den byter på busstation och blir trean där.)

Nej, LänsTrafiken, ändra era jävla busstider, så man har lite större chans att hinna med nån av de andra bussarna när man missar en. Istället för att köra alla från tre olika hållplatser, inom radien av fem minter!

Och OK, jag VET att det står att tiderna som står vid hållplatserna är ungefärliga, och att bussen KAN komma före eller efter angiven tid, men jag tycker det är sjukt att man låter en buss passera TIDIGARE än vad som står!

Dock måste jag få tillägga att jag gillar Karlskogas bussförbindelser. Det är bra förbindelser, för det mesta, och för mig som inte har körkort, och för tillfället inte heller nån cykel, så är buss ett bra alternativ. MEN, det skulle dock inte skada om det blev lite mer flexibla tider!

Ja, SKÄRPNING LÄNSTRAFIKEN!!!

tisdag 24 januari 2012

Såååå sjukt jävla trött!

Det här är jag idag:

Försöker pigga upp mig med lite schlagermusik här, men nja, jag vette sjutton asså. Det går inget vidare! :P

måndag 23 januari 2012

Nummer 6. Eller nummer 1...

...eller ja, varför inte nummer 4. Det beror ju helt och hållet på hur man ser det. :P

Jaja, hursomhelst. Jag fick ett nytt kusinbarn igår! :D Fick veta det tidigare idag på Facebook. :) Mitt sjätte i ordningen av alla kusinbarn. Fast det första på pappas sida. :P En liten tjej blev det denna gång! :) Så den fjärde tjejen totalt då. Jättesöt! :)

Grattis kusin A och E till eran lilla tjej, och välkommen till världen lilla V! :)

Och ja, jag har haft dille hela dagen (av nån jävligt mysko anledning?) på statistik, så därför blev det massa onödigt vetande här med statistik. Enbart för att jag statistik-nördat hela dagen... Höhö!

Bored to death!

Sitter här och är helt sjukt uttråkad! Blä!

Väntar på att uppgiften i Historia-kursen ska dyka upp på FirstClass, men den lär jag få vänta ett tag på. Hmmm.... Vet inte alls när den kommer komma, så det är bara att sitta här och vänta...

Skulle iofs kunna gå ut en sväng, är ju helt underbart väder ute nu, strålande sol och jättehärligt! Men jag vill ta en fotopormenad och ta massa fina bilder. På snö. Men det var ju bara en liten hake. VI HAR JU KNAPPT NÅN SNÖ!!! Vi fick lite lite snö här igår, men det var också det lilla. En liten mesmängd. DET ÄR INTE RÄTTVIST!

JA, jag är skitbitter! NU VILL JAG HA SNÖ!!! SOM ALLA ANDRA!!!

SUCK!!!

10: En bild på någon du tycker är väldigt snäll

Theia, Emma och Eriks hund, är ju otroligt snäll! :) Om hon är på det humöret. Ibland kan hon allt vara en riktig pain-in-the-ass, men för det mesta är hon allt världens snällaste hund! Det är ju t.ex. ingen annan som kommer och hälsar på en så glatt i dörren när man kommer. Hon viftar så enormt på svansen, och blir så otroligt glad när man kommer i dörren. :D
Den här bilden är tagen en riktigt kall dag i slutet av december 2009. Tror det var en sådär 15 minusgrader eller nåt liknande.

söndag 22 januari 2012

Jaaaaa! :D ÄNTLIGEN är den här!!! :D

Nu är årets trailer för Melodifestivalen ÄNTLIGEN här! :D LYCKA! :D Den finns att tjuvkika på nu på Melodifestvialens hemsida. :) Ja, jag är ÖVERLYCKLIG! Mellon drar igång om mindre än två veckor nu! Trailern kommer inte börja visas på TV förrän om en vecka. Men jag bjuder er på den ändå:

9: En bild på någon i din släkt

Min kusin Elsa, här en bild från när hon tog studenten, 2009. :)

lördag 21 januari 2012

Utmanings-dags igen! :P

Hittade denna utmaning hos Himmelohelvete och tog mig friheten att anta den. ;)

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Oj, få se nu... För 10 år sen var jag alltså 14, skulle fylla 15. Hade precis, för bara nån vecka sen, börjat min andra termin i åttan. En termin som skulle visa sig bli väldigt tuff och jobbig för mig! Jag åkte på en influens ochg var hemma från skolan i 1½ vecka, sen ett par veckor senare fick jag halsfluss och var borta 3 dagar. Och så avslutade jag allt det där, ytterligare ett par veckor senare, med att dra på mig en magsjuka och var borta 1 dag från skolan! Men då hade jag ju redan tappat massor i skolan, och halkat efter så mycket. Snacka om att jag missade mycket, kom efter nåt enormt! Man var ju så svag av alla sjukdomar också, hann aldrig riktigt återhämta sig från den förra innan nästa kom. Ja jösses, vilken vår det var! Jag glömmer den nog aldrig! Framförallt eftersom jag i princip aldrig är sjuk annars. Utöver förkylningar då.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Då hade jag precis påbörjat min andra och sista termin på Webbdesignlinjen på Karlskoga Folkhögskola. En vår som blev helt galen, väldigt händelserik, men SÅ rolig! :D

3) FEM SNACKS DU GILLAR
° Choklad
° Jordnötter
° Popcorn
° Ostbågar
° Minns inte namnet på dem nu...

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Haha oj, men schlagerlåtar såklart! :P Kan inte nämna nån specifik så. Men annars alla Mamma Mu-sånger då. ;) Haha. :P

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
° Skänka till välgörenhet
° Köpa presenter till mina nära och kära. :P
° Ge en del av pengarna till familj och vänner
° Shoppa loss som satan! :P
° Resa jorden runt, och besöka alla de där platserna som jag alltid drömt om att åka till!

6) FEM DÅLIGA VANOR
° Svårt att slita mig från datorn! :/
° Nåt in i helvete LAT!
° Väntar alltid in i det sista med disken, så jag tillslut har ett STORT diskberg, och ingen ren disk kvar, innan jag inser att nu MÅSTE jag ta tag i den där förbannade disken!
° Är en skräpnisse!
° Måste typ ALLTID äta nåt när jag sitter framför TV:n. INTE BRA ALLS ju!

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
° Fota! Blivit dåligt med det senaste tiden dock. :(
° Facebooka. :P
° Blogga!
° RESA! Och upptäcka nya platser!
° Softa och bara ta det lugnt.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
* Foppa-tofflor! (Jag skiter i om de är jättesköna, är de FULA så vill jag inte ha dem!)
* OnePiece (Av samma anledning som ovan)
* Skinnkläder!
* Äkta päls
* Skor med stilettklack!

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
° Datorn
° Mobilen
° Kameran
° -
° -

KÄNN ER UTMANADE NI SOM VILL! :)

8: En bild på en person som du saknar

Det finns så himla många människor som jag saknar just nu, otroligt mycket, men jag kan ju inte ha med alla. Dessutom hare jag inte ens kort på alla.
Men jag valde iallafall att lägga upp en bild på F:s dotter, som jag saknar enormt mycket! Sötaste goaste lilla krulltotten i världen!
Här är hon med deras katt Mimmi (som jag också saknar) när jag var och hälsade på i juli.

fredag 20 januari 2012

ÄNTLIGEN kommer VINTERN på RIKIGT!!!

Jaaaaaaaa, sååååå UNDERBART ju! :D ÄNTLIGEN lite kyla, sån där riktig vinterkyla. Och i helgen skulle snön komma också! Yey! :D Och sen skulle det fortsätta vara minusgrader ett tag, så att snön får ligga kvar! Som sagt: Yeeeey! :D

JA, jag är ÖVERLYCKLIG! Har gått hela (halva) vintern nu och väntat på att det verkligen ska bli just vinter. Men snön har kommit och gått i korta perioder, och i skitsmå mängder, så man har kanppt hunnit njuta. Blä! :(

Och som jag skrivit tidigare nångång, jag BEHÖVER få en dos av snö på vintern., för att överleva våren. Jag hatar att genomlida en hel vinter helt utan snö.

Och våren KAN INTE komma än, det är ALLDELES för TIDIGT! Om våren skulle komma redan, så kommer den bli superlång och jobbig. Eller, så blir sommaren alldeles för lång, och då tröttnar man på värmen för fort!

Nä OK, jag är inget fan av våren, men alla årstider har sin charm, och det är bra att de finns till alla fyra, även om jag personligen gärna hade hoppat över våren. Så för mig får den gärna vara så kort som möjligt. Då blir jag nöjd! :P

Jag har redan nu förberett mig på alla statusar som kommer ploppa upp imorgon om "den jävla snön" som kommer. Folk som tycker att nu har det ju varit jul, så nu kan det kvitta.

NEJ, vintern är från november-februari, så är det bara!

Och så är det ju klart att det ska gnällas så fort det kommer snö. Men jag tycker faktiskt inte det är mer än rätt. Så att alla vi snöälskare får som vi vill ha det ett tag nu också! Att vi får våran dos! Nu har ju ni snöhatare fått slippa snön i två månader, då det egentligen ska vara snö, så varför kan inte vi få vårat lilla roliga nu då, utan att det ska gnällas? Nä, konstigt är det, det tycker jag allt!

Och kalla mig idiot eller vad ni vill, jag bryr mig faktiskst inte! JAG är iallafall ÖVERLYCKLIG över att vintern ÄNTLIGEN verkar ha hittat hit! :D

Ha en trevlig helg fina vänner!

Jag vill mobilblogga!

Men får fan inte till det! Blä, vad irriterad jag blir!

Skitfan!

7: En bild som du aldrig lagt upp

Tyckte detta var skitsvårt, framförallt att välja, då det finns ganska många bilder tagna de senaste åren, som jag aldrig lagt upp på nätet, d.v.s Facebook eller bloggen.
Men till slut fick det bli denna, tagen på Öland i somras, när vi hade varit på utflykt till Alvedsjöbodar, och stannade till vid Horns Udde på vägen tillbaka. Jag gillar den verkligen, men tyvärr fick den inte plats bland de 200 utvalda bilderna jag la upp på Facebook, och sållades (tyvärr) bort. Tur den fick en ny chans nu, hihi. ;)
Tror jag ska slänga upp ett inlägg här längre fram, med fler bilder som inte lagts upp på Facebook eller i bloggen tidigare, och därmed inte visats förut. :P Finns som sagt en hel del. ;)

torsdag 19 januari 2012

Bye Bye Saxlyckevägen!


NU är slutet nära för grannhusen på Saxlyckevägen. Snart är de alla ett minne blott... Alla tre husen ska rivas. Folk har flyttat ut därifrån en efter en under hela hösten. Och strax efter jul flyttade den sista familjen ut. Nu är det helt tomt!
I förrgår kväll när jag gick förbi, höll de på för fullt att sätta upp de där byggstaketen, och det var då man verkligen förstod att nu är det allvar. Nu dröjer det nog inte länge innan rivningen börjar på allvar, och sen kommer det inte dröja länge innan alla de husen är borta... :(
Har varit så himla mörkt och dystert att gå förbi där de senaste veckorna, särskilt när det blivit mörkt ute, och det är alldeles släckt och mörkt och dystert i alla fönster. :(
Sen en vecka tillbaka ungefär nu, står det en container utanför det bortesta huset från mig sett, med massa bråte och annat i, som folk lämnat kvar i trapphus, källare, och på balkonger och uteplatser.
Det huset som stod närmast rev de för nåt år sen, när jag precis flyttat in. Och nu ryker alltså snart de andra tre husen också. Kommer bli en STOR, tom, öde fläck där sen! :/ Jag kommer sakna de husen juuuu. :(
Tur man själv bor i ett hus som inte behöver rivas iallafall. :P Jag har INTE lust att flytta! Trivs så himla bra där, underbart område! :D Och jättemysig lägenhet! :)

Men nu ska jag kolla in slutet på handbollsmatchen tror jag, och sen blir det Biggest Loser om en och en halv timme! :P

Kram och puss alla fina! :)

6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge

Det finns just nu en hel del vänner jag inte varit med på länge, och som jag saknar, men det finns inte så många av dem som jag har kort på, och ännu mindre kort ihop med mig.
Men här är iallafall en bild. Jag och underbara goa finaste F! Som jag saknar enormt, och inte varit med på nästan ett halvår nu. Vi träffades senast i juli, och innan dess var det 1½ år sen vi senast träffades. Men snaaaaaart kommer vi ses igen, om drygt tre veckor bara! :D Guuuud, vad underbart! Om så bara för en kväll. :P
Men detta är från allra första gången vi träffades IRL, den gången här i Karlsoga, på Sandvikens Pizzeria. Och jösses, det är snart 3 år sen, typ mars-april 2008. :)
Sen dess har vi träffats ytterligare två gånger till (men som sagt, snart 3), i november 2009 och så nu i juli 2011. Och vi får inte göra det till en vana att det går 1½ år mellan gångerna. Vi får se till att träffas oftare nu. ;) Vi får försöka fixa till en träff i sommar igen, och då kanske vi kan få med fler också. :P Skulle vara skitkul! :D

onsdag 18 januari 2012

tisdag 17 januari 2012

4: En bild på en konstig tid i ditt liv

Denna tyckte jag var svår. Riktigt svår! Jag kunde inte komma på nån period som sådär direkt varit en konstig tid i mitt liv. Och ännu svårare att hitta en bild PÅ den perioden.
Men jag kom på vilken period jag kunde välja till slut iallafall, och då valde en bild FRÅN den här perioden. Och en bild som symboliserar den perioden väldigt bra.
Den tiden mellan att jag tog studenten, 2006, tills att jag började på folkhögskolan, 2010, var en väldigt konstig tid i mitt liv. Det hände liksom inte mycket alls för mig! Jag hade ett jobb under den här perioden, i ca 3 månader, på en Konsum-butik, våren 2008. Annars hände ingenting! Och jag gick bara hemma dagarna i ända och väntade på att nånting SKULLE hända! Ja, det var en minst sagt konstig, men framföralllt, ganska jobbig, period! Är glad att den tiden, iallafall för ett tag, är över!
Iallafall, den här bilden symboliserar den här tiden väldigt bra. Det blev många promenader, oftast runt Sandtorpsudden, framförallt fotopromenader, under dessa 4 år! Denna bilden är tagen under en av alla dessa promenader, vid Sandviksbadet, i mars 2007.

måndag 16 januari 2012

The voice within



Young girl, don’t cry
I’ll be right here when your world starts to fall
Young girl, it’s all right
Your tears will dry, you’ll soon be free to fly

When you’re safe inside your room you tend to dream
Of a place where nothing’s harder than it seems
No one ever wants or bothers to explain
Of the heartache life can bring and what it means

When there’s no one else
Look inside yourself
Like your oldest friend
Just trust the voice within
Then you’ll find the strength
That will guide your way
If you will learn to begin
To trust the voice within

Young girl, don’t hide
You’ll never change if you just run away
Young girl, just hold tight
And soon you’re gonna see your brighter day

Now in a world where
innocence is quickly claimed
It’s so hard to stand your ground
when you’re so afraid
No one reaches out a hand for you to hold
When you’re lost outside
look inside to your soul

When there’s no one else
Look inside yourself
Like your oldest friend
Just trust the voice within
Then you’ll find the strength
That will guide your way
If you will learn to begin
To trust the voice within

Yeah…
Life is a journey
It can take you anywhere you choose to go
As long as you’re learning
You’ll find all you’ll ever need to know

You’ll make it
You’ll make it
Just don’t go forsaking yourself
No one can stop you
You know that I’m talking to you

When there’s no one else
Look inside yourself
Like your oldest friend
Just trust the voice within
Then you’ll find the strength
That will guide your way
If you will learn to begin
To trust the voice within

Young girl don’t cry
I’ll be right here when your world starts to fall

3: En bild på någon i din familj

Min storasyster Emma, när vi var på dagsbesök i Stockholm på söndagen i allahelgonahelgen. :)

söndag 15 januari 2012

Jag överreagerade!

Ja OK, förlåt förlåt förlåt förlåt! Jag överreagerade kanske en aning i fredags när jag skrev inlägget om Carola. Men jag hade en dålig dag och var allmänt grinig och less. Jag borde kanske inte ha uttalat mig alls.

MEN, min åsikt står jag dock fast vid! Och den kan ingen ändra på!

Jag ångrar mig lite nu, för vissa grejer jag skrev, jag ska erkänna det, men att jag gillar henne, DET ångrar jag INTE!

Och min reaktion på det som vissa skrivit om henne, ångrar jag inte heller! Fy sjutton att man kan skriva nåt sånt! Hon är också en människa, hon har också känslor!

Och så hur fan man kan klanka ner på MIG bara för att jag gillar en sån "totalt intelligensbefriad människa helt utan hjärna", det är ju fan galet! Tror fan då att jag blir ledsen!

Nej, tacka vet jag folk som kan acceptera andras åsikter! Och JA, även om det lät som jag inte gjorde det, så gör jag det! Alltid! Jag har bara svårt att uttrycka min egen åsikt, håller den gärna för mig själv, och så tar jag i, så det blir oftast fel, när jag väl gör det. :(

Jag menade inget illa alls. Jag var bara väldigt sur och upprörd när jag skrev det där! Och som sagt, jag ångrar vissa saker jag skrev, men min åsikt står jag stenhårt fast vid!

Tack och hej!

PEACE!

Speljul! :P

En hel del spel har vi hunnit med den här julen, haha. :P Och några av dem dessutom flera gånger! ;)

Ja, det har varit ett jätteroligt jullov! :D Långt och roligt. TACK systrarna, och mamma och pappa, för det! :D ♥

Heja Sverige!

Mitt 200:e inlägg, woho! Haha. :P Har precis sett högklassig längdskidåkning av Sveriges sprint-lag, både damerna och herrarna! Och en GRYM Ida Ingemarsdotter, som uppenbarligen är i kanonform! :D Wow, riktigt härligt jobbat! En förstaplats för damerna och sen en andraplats för herrarna! :D Riktigt härligt att se! Och utklassning av Ingemarsdotter där, riktigt häftigt!

Ja, de är GRYMMA, behöva jag säga nåt mer?! Det var en fröjd att se! :D Känner hur jag fortfarande sitter och små-ler lite, haha. :P

2: En bild på dig själv

Inte jätteny bild, men en bild jag tycker är väldigt fin! Togs av min storasyster Emma, i hamnen i Byxelkrok, Öland, i augusti 2009. :)

lördag 14 januari 2012

1: En bild på en person som du umgås mycket med

Jaja, iallafall som jag umgåtts mycket med senaste månaden. Min kära lillasyster Lina.

Bilden är från när vi var på Kulturhistoriska Museet i Göteborg i oktober.

Blogger, vad har jag gjort dig för ont?!

Just nu är jag sjukt förbannad och arg på jävla skit-blogger! :/

Jag försöker byta header härinne, till en jag hade förut, innan jag la in den jag hade över jul. Men nu har blogger helt plötsligt fått för sig att jag INTE KAN lägga in den, utan att den antingen blir jättesuddig i rätt storlek, eller nån töntig liten fjollstorlek som blogger bestämt själv, där bilderna blir blir skarpa, men då syns knappt texten. :( (Så som det ser ut nu.)

Jag minns ju att julheadern var sådär suddig också, och jag fattade inte alls varför. Men faktum är, att den var inte det när jag la in den. Det blev det sen...

Nu fattar jag varför det blev så, men jag kan fortfarande inte begripa varför i helvete blogger helt plötsligt ändrat sina såna inställningar?! Skit-sida! Det ser ju helt fucked-up ut när halva header-sidan är helt tom ju! :( Och vad jag än lägger in, så kan jag inte få det att gå längre än så, om jag inte vill ha nåt jättesuddigt då alltså!

Nee Bläää!!! Åt helvete med den skiten säger jag bara!

Har fan suttit nästan en timme med det där nu, men blir inte ett dugg klokare!

Bajs-blogger! >:(

Foto-utmaning!

Hittade denna fotoutmaning inne hos thinki.se före jul, men hade inte så mycket tid att fixa med det då. Men nu, när lovet snart är slut, och Lina har åkt härifrån, så har jag lite tid till det! Ska försöka lägga upp en sån här per dag!

1: En bild på en person som du umgås mycket med

2: En bild på dig själv

3: En bild på någon i din familj

4: En bild på en konstig tid i ditt liv

5: En gammal bild på dig själv

6: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge

7: En bild som du aldrig lagt upp

8: En bild på en person som du saknar

9: En bild på någon i din släkt

10: En bild på någon du tycker är väldigt snäll

11: En bild på en person du kan berätta allt för

12: En bild på din vardag

13: En bild på dig och någon klasskompis

14: En bild som påminner dig om gamla tider

15: En bild på en person som du vill vara med

16: En ful bild på dig själv

17: En ovanlig bild

18: En bild på din fritid

19: En bild på en person som är snygg

20: En bild på dina närmaste

21: En bild på en person som alltid ställer upp för dig

22: En bild på en tid du saknar

23: En bild från i somras

24: En bild som gör dig glad

25: En bild på en person som alltid gör dig glad

26: En bild på något du alltid har roligt med

27: En bild som du alltid skrattar åt

28: En tokig bild

29: Den nyaste bilden på dig själv

30: En bild på något du aldrig kommer släppa taget om

Häng gärna med vettja! ;) Första bilden kommer senare idag. :P

Jamen, det borde jag väl ha fattat...

Skrev igår på Facebook att jag borde kanske börja vända rätt på dygnet igen nu, när vardagen sprarkar igång även för mig på måndag!

Men det hade jag väl kunnat räkna ut att det inte skulle funka?!

Jag la mig tidigare igår, ja, det gjorde jag, men inte fan SOMNADE jag tidigare för det! Somnade väl typ halv 4 eller nåt, och så gick jag upp vid 10. Jag tvingade mig upp ska jag säga. Ja, det gjorde jag faktiskt! Men jag ångrar inte att gjorde det.

Kommer vara skittrött sen vid 3-4-tiden i eftermiddag, men jag för väl försöka hålla mig vaken! Annars lär jag aldrig somna i natt heller!

Blä, det här är sjukt jobbigt!

Kommer vara som en zombie på måndag ju, hehe. :P Men jag får väl ta lite sovmorgon då, och lyxa till det lite. Jag kan ju ta mig de friheterna eftersom jag läser på distans, och kan välja mina studietider själv. Det är gött! :P

Igår fick jag ett första mail från läraren i Historia A, och en liten "introduktion". Jag vet ännu inte hur omfattande kursen kommer vara, det får jag väl veta först på måndag. Men jag fick iallafall information om vilken bok vi kommer använda oss av, och att jag rekommenderas köpa den! Så ja, jag får väl göra det då. Men jag skulle behöva tips på nån bra sida som säljer sånt lite billigare. Jag varf inne på AdLibris hemsida, och där kostade den 400! Liiite för mycket för min plånbok egentlígen, det borde väl finnas nån sida som har sånt för lite billigare pris?! Eller?! Tacksamt för tips!

Men nu ska jag fixa det sista innan jag knallar hem till mamma och pappa för att sen följa med in till Örebro och vinka av Lina som åker tillbaka till Göteborg! :( Kommer saaaaakna henne ju! Hon har varit här en hel månad nu, så visst kommer det kännas tomt när hon åker. Man har liksom vant sig vid att hon är här i Karlskoga varje dag nu, så det kommer bli konstigt när hon åker. Dessutom känns det som typ två månader, för det har hänt så himla mycket, så det blir ännu konstigare!

Men som sagt, nu måste jag dra!

Ha en fin dag!

Kram och puss!

fredag 13 januari 2012

Var är alla andra Carola-fans?

Har tänkt skriva detta inlägg länge, men har dragit mig för det. Av olika anledningar. Men nu kunde jag inte hålla mig längre. Även om det fortfarande tar emot, för jag ogillar egentligen att skriva såna här inlägg. MEN MIN ÅSIKT STÅR JAG DOCK FAST VID, OAVSETT OM JAG SKRIVER NER DEN HÄR ELLER INTE! SÅ DET SÅ! Har läst om flera som skrivit just detta nu, och helt ärligt, jag blir fan förbannad, på riktigt!

VAD HAR ALLA EMOT CAROLA?! KAN INTE VISSA MÄNNISKOR BARA SLUTA KLANKA NER PÅ HENNE HELA TIDEN?! Är så jävla trött på att läsa om det stup i kvarten, och jag blir helt ärligt skitledsen av att läsa vad vissa skriver om henne! Gäller INTE alla dock! En del skriver att de ogillar henne. Och det är absolut fine. Men det finns ju gränser för vad jag tycker är OK att skriva om en artist!

Visst får man tycka olika, det får man absolut, och det säger jag inget om. Missförstå mig inte. Men just nu känns det som att jag är ensammast i världen om att gilla henne. :( Omringad av en hel drös med "Carola-ogillare". Och det är skitjobbigt! Blä! Ja fan, jag hatar't! JA, jag VET, jag är jävligt blödig och känslig, men det är sån jag är.

Och inte så jävla konstigt att jag knappt ens vågar erkänna att jag faktiskt gillar henne, kan knappt nämna det ens en gång, känns det som.

Nej, det är jävligt synd. Det är det! Och som jag skrev på Facebook i en kompis status: Carola har en av Sveriges bästa röster, och är en av Sveriges vackraste kvinnor, jag ser upp till henne på många sätt! Sen att hon är extremt kristen, och jag inte alls kristen, det är en annan sak, men det har ingenting med henne som artist att göra!


SÅ DET SÅ!

Tack och hej från mig för nu!

PEACE!

tisdag 10 januari 2012

En vecka till...

Jag måste säga att det faktiskt känns jävligt gött att jag har en vecka kvar av jullovet! De flesta började väl igår, idag eller imorgon, men ja, jag börjar först på måndag! :P Nice! :D Och det är ju särskilt gött eftersom Lina fortfarande är kvar i stan också, eftersom hon också har jullov fortfarande, och också börjar först på måndag precis som jag! ;)

Blir inte mycket dator denna vecka, ska verkligen försöka umgås med Lina nu sista veckan hon är här, innan hon drar tillbaka till Göteborg igen, för en lång vår, och en andra termin på Chalmers. Kommer sakna henne sen när hon åker tillbaka! :( Och vet inte när vi träffas nästa gång heller.

Kommer bli extremt tomt, hon har ju varit här en månad liksom. Men det har varit lyxigt att ha henne hemma så länge. Och att hon fortfarande är hemma. Vi njuter verklgien av jullovet och att fortfarande vara lediga. Igår fick jag revansch på Europaspelet. Men så ville Lina spela igen, och efter en riktigt jämn omgång där, så vann hon till slut. :P Vi kollade även på en film, som var på TV, innan maten. :P

Hon skulle träffa lite folk nu även sista veckan, men om hon inte är hemma och har tid att umgås med mig idag, så kan jag kolla på en av de filmer jag tänkt kolla på hela julen, haha. :P Mamma och pappa jobbar ju liksom ändå, så de är ändå inte hemma.

Och såååååååååååååååååå GÖTT att SNÖN ÄNTLIGEN KOMMIT! :D Den kom igår, och det är minusgrader idag, hoppas bara den får ligga ett tag nu då.

Kommer kännas lite konstigt att starta igång igen på måndag, känns som man varit ledig typ två månader, haha. :P

Och nåt direkt sportlov kommer jag nog inte heller direkt få.

Men sen på påsklovet drar jag ju med mamma, pappa och Lina till Rom. Det blir nice! :D

Men nej, nu ska jag klä på mig och sen ska jag nog ut i snön en sväng.

Ha en underbar tisdag alla underbara!

lördag 7 januari 2012

All släkt på en helg!

Uppe tidigt idag. Ska packa väskan (ryggsäcken i det här fallet) alldeles strax, tänkte bara försöka hinna med ett litet kort inlägg först.

Om en knapp halvtimme bär det av. Först till Hedemora idag, där vi ska träffa pappas syskon och, gissar jag på, en del av våra kusiner också.

Och sen i eftermiddag går färden vidare mot Uppsala, där vi ska träffa mammas släkt, ikväll och sen imorgon. D.v.s morfar, mostrarna, kusinerna och kusinbarnen. Blir väl alla denna gång, eftersom vi ska på kalas en stund imorrn.

Haha nej, inte ofta vi kör all släkt på en och samma helg! :P Intensivt? Jo, troligtvis! Trevligt? Ja, säkerligen!

Ha en udnerbar helg alla underbara!

fredag 6 januari 2012

Äkta barndomsnostalgi!

Det här är barndomsnostalgi på hög nivå. Gud, jag får en sån härlig känsla i kroppen av alla de här sångerna:















Nu måste jag ju nästan leta fram ett gammalt Mamma Mu & Kråkan-band i mammas och pappas kasettsbandsgömmor. :P

torsdag 5 januari 2012

Jessica Andersson i Mellon 2007!

Har precis suttit och kollat på min julklapps-DVD nu, DVD:n från Melodifestivalen 2007. Kul att minnas tillbaka, och många låtar man minns. Men en låt hade jag pinsamt nog glömt bort. Pinsamt med tanke på artisten då. Men hon gick inte till final, kanske därför då. Men jag föll för den direkt, det var som att liksom få uppleva det igen, hahaha. :P Kul, och knäpp känsla. :P Här är den iallafall, Jessica Andersson med låten "Kom", som gick till Andra Chansen, men där åkte hon ut i andra duellen, utslagen mot Sanna Nielsen (Vågar du, vågar jag):

Hanna-dagen 2012!

Hoho ja, idag har jag namnsdag. :P

Grattis till mig, och alla andra Hannor, på namnsdagen idag! :D

Och ja, vi brukar faktiskt fira namnsdagar i min familj, åtminstone litegrann, men i år får jag tillbringa namnsdagen i min ensamhet. För jag är den enda från familjen som är hemma i Karlskoga idag. Mamma, pappa och Lina har åkt ner till Göteborg över dagen för att hämta nyckel och flytta in lite grejer i Linas nya studentrum. Jag valde att inte följa med. Kommer ju definitivt fler chanser att åka ner till Götet så. ;)

Jag tror jag ska kolla på min Mello-DVD från 2007 som jag fick i julklapp av Erik, på mamma och pappas TV. :P

Annars är det fullbokat hela helgen. Utom imorgon. Det blir en ledig slö dag för hela familjen, då ska vi bara vara hemma.

Men sen på lördag åker vi till Hedemora för att träffa släkten på pappas sida, eller ja, delar av den iallafall. Gissar på att alla inte kommer dyka upp då.

Och sen på söndag blir det Uppsala för att träffa släkten på mammas sida också. ;) Haha, inte ofta vi kör hela släkten på en helg. :P

Ja, och så börjar väl allvaret för de flesta igen på måndag. Men inte för mig och Lina. Vi har fortfarande jullov. I en vecka till! Båda vi två har jullov ända till den 16 januari. Gött! :D Så jag får en hel vecka till att umgås med Lina! :) Härligt!

Men efter det, börjar en av de tre distanskurserna jag ska gå under våren. Så jag mjukstartar, kan man säga. :P De andra två börjar först i februari. :P Och sen kommer jag ha fullt upp hela våren, ända fram till 8 juni, när den sista kursen är slut! Puh!

Men ärligt talat känns det skönt med en vecka till ledigt! Jag tror jag behöver det. Mentalt sett iallafall.

Och sen får vi se då, om jag söker nån folkis lite längre bort, till nästa läsår.

Men det får bli allt för nu! Längsta inlägget på typ... en månad... haha! :P Heja mig! ;)

Kram alla fina människor, och ha en underbar Trettondagsafton! En underbar trettonhelg helt och hållet förresten! :P

Avslutar med en bild från förra årets namnsdag:

onsdag 4 januari 2012

What doesn't kill you (Stronger)

Musikkavalkaden fortsätter. :P Här är en av mina favoriter all categories. En av hennes senaste! GRYM låt, som vanligt!


You know the bed feels warmer
Sleeping here alone
You know I dream in color
And do the things I want

You think you got the best of me
Think you've had the last laugh
Bet you think that everything good is gone
Think you left me broken down
Think that I'd come running back
Baby you don't know me, cause you're dead wrong

What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone

What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

You heard that I was starting over with someone new
They told you I was moving on over you

You didn't think that I'd come back
I'd come back swinging
You try to break me
But you see...

What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone

What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

Thanks to you I got a new thing started
Thanks to you I'm not the broken-hearted
Thanks to you I'm finally thinking 'bout me
You know in the end the day you left was just my beginning
In the end...

What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone
What doesn't kill you makes a fighter
Footsteps even lighter
Doesn't mean I'm over cause you're gone

What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes you stronger, stronger
Just me, myself and I
What doesn't kill you makes you stronger
Stand a little taller
Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

Bridge of light

Kärlek vid första lyssningen! ♥


When you think
Hope is lost
And giving up
Is all you got,
And blue turns black,
Your confidence is cracked,
There seems no turning back from here

Sometimes there isn't an obvious explanation
Why the holiest stars can feel the strongest palpitations

That's when you can build a bridge of light,
That's what turns the wrong so right
That's when you can't give up the fight

That's when love turns night-time into day,
That's when loneliness goes away,
That's why you gotta be strong tonight,
Only love can build us a bridge of light

When your feet are made of stone
And you're convinced that you're all alone
Look at the stars, instead of the dark
You'll find your heart shines like the sun

Let's not let our anger get us lost
And the need to be right comes with way too high a cost

That's when love can build a bridge of light
That's what turns the wrong so right
That's when you know it's worth the fight

That's when love turns night-time into day
That's when loneliness goes away,
That's why you gotta be strong tonight
'Cause only love can build us a bridge of light

Deep breath, take it on the chin
But don't forget to let the love back in

That's when love can build a bridge of light
That's what turns the wrong so right
That's when you can't give up the fight

And that's when love turns night-time into day,
That's when loneliness goes away
That's why you gotta be strong tonight
'cause only love can build us a bridge of light

Only love can build us a bridge of light...

Nedräkningen kan börja på allvar...

En månad kvar idag! :D Yeeeey! Gött! :P

Och jag längtar som fasen nu, hahaha! :P Ska bli så himla nice! :D Som alla andra år! ;) Det blir liksom julafton igen, och flera gånger om. Lööv it! :P

Men nu ska jag äta lite frukost.

Kram på er! Ha en trevlig dag! Själv ska jag göra så gott jag kan, med tanke på omständigheterna som råder i mitt liv just nu.

måndag 2 januari 2012

2011 i ord och bild

OK, tänkte försöka mig på den årliga lilla summeringen av det gångna året. Med hjälp av lite bilder, och lite text såklart! ;)

Denna gång 2011 då. 2011 som har varit ett helt sjukt galet år! Ett väldigt händelserikt år. Händelserikaste året på länge för min del. Men på ett positivt sätt dock! Har hänt så himla mycket, både positivt och negativt. Men en sak kan jag säkert säga: 2011 har varit ett av de absolut bästa åren i mitt liv! Utan överdrift! Kan se tillbaka på det här året med nästan enbart glädje! TACK för det, alla ni som bidragit till det! Ni är de bästa! ♥♥♥

Vi börjar från början, såklart, med januari. ;)

Januari:
Det blev begravning för mormor den 21 januari. En jättefin begravning, där mina systrar och pappa spelade en trio och en duett (utan Lina), jättefint! :) Sen följde en trevlig minnesstund med fika och på kvällen åt vi hela klanen på restaurang. Första gången vi var tillsammans hela klanen sådär sen mormor dog.

Mormor, vila i frid!
♥♥♥

Jag, mamma och pappa åkte till Linköping söndagen den 30 januari och lyssnade på Linas turnégrupp från Lunnevad som hade konsert i en kyrka där. Jättefint!

Och dagen efter, den 31 januari, var det Emmas tur, med sin turnégrupp. Men de passerade Karlskoga på sin turné, så de var vi och lyssnade på i Kulturskolans Aula. Också riktigt bra! Mina duktiga systrar!

Februari:
Hela februari månad i skolan var rätt galen (större delen av januari också iofs), när vi jobbade för fullt med Disco-projektet. Och så torsdagen för sportlovet, den 17 februari, var det så dags: DISCOGALAN 2011! En helt crazy galen och häftig eftermiddag, men SÅ kul! :D Vi jobbade stenhårt med allt hela dagen, och det blev så lyckat! Och det var heller inte så konstigt att man kände av allt slit efteråt sen...

Vi åkte till Lofsdalen hela familjen på sportlov, för en hel vecka med skidåkning, stugmys och massa härligt umgänge! Och det blev mysigt! Vi bodde i samma stuga som sist, för 2 år sen, och hade det bara jävligt gött! Trots att det blåste helt sjukt så det blev svinkallt!

Mars:
I mars hände inte så mycket speciellt, så för att representera den månaden, så valde jag en bild jag tog under en promenad i slutet av mars, och som jag personligen tycker väldigt mycket om! Blev väldigt nöjd med den, om jag nu får skryta lite!

April:
Den 2 april var jag först på Nobelmusset ihop med an klassompis, samt en drös AFS-studenter. Och sen blev det Boda Borg. En rolig dag! :D

Onsdagen före påsklovet var det påskfest på skolan på kvällen. En jätterolig kväll som bjöd på roliga och annorlunda lekar, och massa skratt och bara härlig stämning!

Fredagen före påsklovet var det urnsättning för mormor. Men jag valde att vara hemma, så jag kunde gå på påsklunch på skolan, så jag åkte till Uppsala på eftermiddagen istället. Men jag och Lina köpte varsin blombukett och var iväg till graven dagen efter och ställde dit våran buketter i en varsin vas. Sen blev det tömning av mormor och morfars lägenhet resten av den helgen.

Påsken, som var så sen den kan vara 2011, firade vi på Öland, jag, mamma, pappa och Lina. Det blev en ovanligt varm påsk, fyra härliga påskdagar med sommarvärme!

Den 29 april hade vi valborgsfirande på skolan. Med fika, brasa och sång nere vid sjön. :) Det var även en klasskamp i form av brännbollsturnering hela dagen, som avslutning på en, för min del iallafall, mycket givande Hälsovecka, som bjöd på många intressanta föreläsningar och workshops.

På valborg var jag som vanligt på Björkborn på kvällen, och lyssnade på skönsång av körerna, samt kollade in elden. Jag fick dock åka dit själv i år. Mamma var i Linköping och lyssnade på systrarna som hade konsert. Vad pappa gjorde minns jag inte.

Maj:
Första lördagen i maj var vi nere på Lunnevad för att först fira Lina som fyllt år den 2 maj...

...och sen för att lyssna på Emma och Lina som spelade ihop med alla andra musikelever, som hade sin Vårkonsert.

Andra söndagen i maj, följde jag med mamma och pappa på en utflykt till Garphyttans nationalpark (tor jag det var), där det blommande för fullt! Det var jättevackert!

Den 11 maj var det s.k. "Allaktivitetsdag" på skolan. Då kom de andra folkhögskolorna i länet och så var det massa olika, lite "udda" sporter, där vi var indelade i blandade lag, med folk från alla skolor i alla lag! En jätterolig dag, men VARM och kvav, man blev rejält trött!

Sista veckan i skolan (tre dagar) hände det mycket. Och det var också de tre mest känslosamma och gråtmilda dagarna på hela året för mig! Usch! Den 30 maj, på måndagen, var det avslutningsmiddag med klassen på restaurangen Strandkanten. En jättetrevlig kväll, där vi såg tillbaka på året som varit, allt kul vi gjort, och pratade även en del om framtidsplaner.

Tisdagen den 31 maj gick hela skoldagen åt till redovisningar av våra Slutprojekt under skoldagen. Sen var det avslutningsmiddag i restaurangen på kvällen, för hela skolan! Med efterföljande, mycket underhållande "Talang" och sen som avslutning, lite musikunderhållnin i cafeterian. Mycket trevlig, MEN känslosam kväll! Jo, jag grät! A LOT!

Juni:
Onsdagen den första juni, dagen för skolavslutningen, på Karlskoga Folkhögskola. En jättefin avslutning, och ingen överdrift att det blev MÅNGA tårar, både under själva avslutningen inne i aulan, men framförallt utanför aualn sen efteråt! Jag grät ännu mer än jag gjort kvällen innan! No kidding!

Helgen efter, på lördagen, den 4 juni, åkte vi hela familjen till Loka Brunn, där vi åt lunch tillsammans för att fira pappas 60-årsdag (som f.ö. var den 25 maj, då var han och mamma på Korsika). Sen åkte vi till nåt naturreservat, som jag alltid glömmer namnet, för att kolla efter guckusko. Och det fanns det gott om där kan jag lova!

På nationaldagen var vi, som vanligt, nere vid Hembygdsgården på eftermiddagen,och lyssnade på pappa som spelade med kåren. Även en kompis till Emma och Lina, från Lunnevad, var med.

Vi var och tittade på studenterna som ankom till studentbalen, där var som vanligt typ halva Karlskoga och tittade!

Sen två dagar senare var vi och spanade in studenterna nere på stan. Vi fick även vara med och uppvakta en kompis till Lina, när hon sprang ut!

Jag och Emma (och Theia) gjorde en liten utflykt till Sveafallen, där vi tittade på jättegrytor och fikade rakt ovanför stupet. En solig och jättemysig dag! Sen åkte Emma till Kenya för att jobba hela sommaren. :(

Onsdagen den 29 juni, var det dags för 2011 års upplaga av Karlskogafesten. Jag åkte ner i omgångar. Som avslutning var det Petter!

Juli:
Min födelsedag 1 juli. 24 år. Ujuj! Den började som en helt vanlig dag. Men sen på eftermiddagen kunde vi äntligen fira mig lite. Det blev bara jag ,mamma och pappa. Emma var ju i Kenya, och Lina, som annars var i Karlskoga hela sommaren och jobbade, var just vid detta tillfälle i Borlänge, på Peace & Love, ihop med en kompis, och jobbade som funkisar. Jag hade iallafall en bra födelsedag! Ska inte klaga. Åskan höll sig ju borta, haha. :P

6-9 juli var det dags för festival i stan. Putte i Parken. PiP. Och för första gången i mitt liv jobbade jag som funkis under dessa dagar! Jag fick jobba med scen och backstage, och det var jättekul! :D Skulle LÄTT kunna göra om det igen! :D Den bästa spelningen under dessa dagar var helt klart The Ark! Då jobbade jag inte, tack och lov! Det var min lediga dag.

Under 5 dagar, 22-26 juli, var jag nere i Uddevalla och hälsade på underbara F och hennes söta tjejer (fick även träffa hennes son en kortis). Vi hade 5 underbara dagar, och jag hoppas SÅ att vi kan träffas snart igen!

Augusti:
Under större delen av augusti var jag nere på Öland ihop med mamma och pappa. Även Lina hann med ett par dagar där nere, mellan sista dagen på sommarjobbet i Karlskoga och skolstarten på Chalmers i Göteborg. Men jag hade iallafall 3 härliga veckor med mestadels sol, jobb på järnvägen och en hel del annat.

Sista helgen på Öland, innan vi styrde kosan mot Karlskoga, var mamma hos sin kompis i Kalmar, och jag och pappa spenderade ett dygn ungefär, nere på södra Öland. Vi hann med två besök på södra udden och Långe Jan samt en hel del annat och bodde på vandrarhemmet i Ottenby.

På vägen hem stannade vi till i Söderköping, där vi mötte upp Emma, som alldeles nyligen kommit hem efter 2 månader i Kenya, samt Erik och och båda hundarna, som skulle ner till Öland. Vi åt middag tillsammans där i Söderköping och sen fick vi lite presenter från Kenya innan vi skildes åt.

Sista lördagen i augusti var jag och mamma nere på stan, och ner till Grönfeldtsudden, där det var "Damrally". Inte många, men väldigt fina gamla bilar!

September:
Jag följde med mamma och pappa ner till Ölands Skördefest i månadsskiftet september-oktober. Det blev, precis som påskhelgen på Öland, en rekordvarm skördefest, med 4 dagar med sommarvärme! :D Så sammanfattningsvis på årets Ölandsvistelser, kan man väl säga att det var sommarvarmt alla tre gångerna, trots att det var 5 månader mellan första och sista gången. Ganska häftigt ändå va?!

Oktober:
Första helgen i oktober földe jag med mamma och pappa ner till Göteborg, för att hälsa på Lina för första gången sen hon flyttade dit. Det blev en trevlig helg! Söndagen ägnades åt besök på olika museer. Först Universeum (bilden), där vi var utan Lina, och sen Kulturhistoriska, där även Lina var med!

November:
Allhelgonahelgen spenderades i Uppsala, och Stockholm. Lördagen den 5 november, Allhelgonaafton, var vi på kyrkogården och tände ljus på mormors grav, för första gången sen hon dog. Det blev många som dök upp där, blev en väldigt högtidlig stund.

Sen på söndagen, den 6 november, var jag, mamma, pappa, Emma, Erik, Theia och även mammas kusin Lena hängde på, i Stockholm. Vi gick på Moderna Musset, som hade en jätteintressant fotoutställning (och en mindre intressant konstutställning), och sen tog vi en promenad runt Kungsholmen.

December:
Första helgen i december, var vi hela familjen, Emma kom ner från Uppsala, i Göteborg. Vi hann med en tur i Göteborgshjulet, men framförallt, en hel del julmarknader. Bl.a. Lisebergs Julmarknad, efter önskemål från mig! Och den var jättehäftig! Och SÅ VACKERT med alla lampor!

Den 9 december, på kvällen, var kjag på årets Luciakonsert. Fick åka dit själv också, för mamma var i Uppsala. Det var fint, med vacker körsång och fint Luciatåg. Åh, jag älskar Lucia! :D

18 december var jag, mamma och Lina i kyrkan och lyssnade på den årliga Julkonserten med kåren, där pappa spelar. Duktig sångsolist också, även om det inte var den som det var tänkt från början!

Julaftonen blev... typ som vanligt... Andra julen utan mormor och morfar. Och eftersom Emma jobbade förra julen, så kunde vi börja med julklappsutdelningen tidigare i år också. Det gjorde att vi blev klara tidigare än nånsin med julklapparna! Så vi hann med att spela spel på kvällen också!

Nyårsaftonen blev lugn och mysig, med trerätters, spel och lite tomtebloss. Men den har jag ju nyss skrivit om, så det kan ni läsa mer om i förra inlägget. ;)

Ja, det var väl det mesta av 2011. Har hänt en hel del kan man konstatera! Ett händelserikt år!

Kommer hände en hel del även under 2012. Både sånt jag redan vet, men säkert även sånt jag ännu inte är medveten om.

Men 2 saker jag iallafall garanterat ser fram emot det här året är de 2 utlandsresorna jag ska få följa med på. Förtst blir det Rom över påsk med mamma, pappa och Lina, och sen Transsibiriska (SÅ HÄFTIGT!) med samma gäng + även Emma och Erik, i juni. Ska bli SÅ häftigt!

Så välkommen 2012! Jag ska ta väl hand om dig!

Tack alla fina människor för det här gångna året! Jag ser fram emot att få vara eran vän även nu under 2012! Tack för all kärlek och styrka ni gett mig under 2011! Hoppas ni vill fortsätta med det även under detta år! TACK! NI ÄR BÄST!!! LOVE YA!♥♥♥