lördag 26 oktober 2013

Kanelbullar och fyrhjuling

Bättre sent än aldrig, men tänkte berätta lite om min händelserika helg i Eskilstuna för tre veckor sen, första helgen i oktober.

Jag åkte dit på fredag förmiddag, efter ett tandläkarbesök, som för övrigt gick bra, fick som väntat ta bort tandsten och så tog dom lite bilder i munnen på mig, där dom kunde konstatera att jag inte hade några hål. Skönt! Alltihopa tog ungefär en timme.

Så då cyklade jag hem direkt efter detta, fixade iordning lite mer, packade det sista och gick sen till bussen. Sen blev det tåg från Örebro till Eskilstuna, med byte i Arboga. Gick bra, fast det var oväntat fulla tåg, trodde inte så många skulle åka tåg vid lunch-tid en fredag. Lyckades dock hitta sittplatser ändå!

Väl framme i Eskilstuna blev att försöka döda nästan en timme på stan innan jag kunde ta bussen mot Magla. Fast det gick bra, dödade den mesta tiden inne på Åhléns, haha. :P

Första gången jag åkt buss själv in till Magla. men jag sa till busschauffören och han meddelade när jag var i Magla, så det gick bra. Möttes upp av Emma och Theia vid hållplatsen.

Sen blev det bullbak! Var ju trots allt Kanelbullens Dag. :P Emma hade satt en deg på jäsning innan hon hämtade mig vid bussen, och det var lagom att börja baka ut den när vi kom tillbaka. Blev en hel massa bullar. Jag fick göra kanelbullar och Emma gjorde kardemummadito. En plåt av varje.

När Erik kom blev det lite middag och sen skulle Emma iväg på repetition med orkestern. Men då hjälpte jag Erik med att bära lite hyllor, ställa iordning lite möbler, sätta upp lite tavlor, och så, fortsätta med att sortera böcker på övervåningen, som jag gjorde sist jag var där. Blev snyggt, och Emma blev nöjd när hon kom hem, förutom att hon tyckte tavlorna satt lite högt! :P

Lördag blev det en liten loppis-tur, eller liten och liten. Första stället vi var på var nog det värsta jag varit med om nån gång! Smockat med folk, man fick klämma sig fram på vissa ställen! Hjälp! Sen efter att vi lämnat av Emma för genrep innan konserten, fortsatte jag och Erik till Parken Zoo, för att gå på en stor barnloppis intill parken. Erik fyndade lite! Handlade lite, tillbaka till Magla en stund för lite pyssel och en hundpromenad, och sen in till stan igen för att lyssna på Emma när hon spelade konsert. Otroligt bra! Dit kom även Eriks mamma, moster och mormor. Efter konserten tillbaka till Magla för lite mat, och eftersom Emma skulle spela en konsert till, så fick vi helt enkelt äta och umgås utan henne ett par timmar. Men vi hade trevligt, och jag tror framförallt Embla trivdes väldigt bra med att vara på landet. :P Hon ville inte resa sig från mattan hon låg på sen när dom skulle åka, men det berodde väl också på att hon skulle åka bil...

Eriks släkt åkte precis innan Emma kom tillbaka, och när Emma kom tillbaka hade vi lite myskväll, eldade i kaminen, spelade spel och åt chips. Men vi gick och la oss rätt tidigt.

Emma skulle upp tidigt nästa dag, men även jag vaknade tidigt. Fast jag är glad för det, för gud, vilken vacker morgon det var! Så jag åt frukost ihop med Emma och Erik och fick säga hejdå till Emma, som skulle till Stockholm och spela.

Erik skjutsade henne och när han kom tillbaka började vi med en mysig promenad i skogen med Theia. Sen fick Theia stanna inne och jag fick prova att köra fyrhjuling. Det var lättare än jag trodde, och kul! Roligare än moped, eller iallafall inte lika läskigt! Så jag fick köra fyrhjulingen, samtidigt som jag hjälpte Erik att ta in stängslet till ängen bakom deras lagård.

Vi var ute ett par timmar, ända fram tills jag skulle åka. Erik skjutsade mig till tåget, och sen hämtade mamma upp mig i Örebro, för att jag skulle slippa vänta på bussen. Karlskoga-bussen går bara varannan timme på helgerna, så jag skulle få vänta över en timme, därför hämtade mamma mig.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig, mysig och händelserik helg! Och bra väder var det också, utom lördagkvällen när det regnade! Och om en vecka ska jag dit igen. Då får jag även träffa Lina, busy människan, som jag inte sett sen i augusti på Öland, så det blir extra kul! Hoppas på en minst lika mysig helg då! Men det tror jag säkert. ;) Systrarna Terner i Magla, det kan ju inte bli annat än succé! :P Men vi får ju inte glömma kära modern också, som också ska vara med.

Ikväll är det Ladies Night i Örebro som gäller, kommer också bli awesome!

Puss på er alla!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar