måndag 8 oktober 2012

Panorama, filmkväll och äventyr i Hudiksvall


Nu var det ett tag sen jag skrev vad jag sysslar med här i Forsa, men det ska det bli ändring på nu. :P
 
Som vanligt börjar jag där jag senast slutade. Förra fredagen. Då hände väl inte så mycket egentligen. Vi hade genomgång om panorama i Photoshop. Det gick rätt snabbt, vi var klara typ vid 10, och då blev det eget arbete resten av dagen.
 
Minns inte riktigt vad jag gjorde ärligt talat, men nåt nyttigt gjorde jag säkert. :P
 
Strax före fyra fixade jag lite att äta, d.v.s. fil och macka, och sen gick jag till bussen strax efter fyra. :P Och helgen har jag ju redan berättat om. ;)
 
I måndags minns jag inte alls vad vi gjorde heller, men nåt gjorde vi garanterat. :P
 
Hela förmiddagen i tisdags hade våran ena lärare Joakim en liten presentation av en del av hans bilder. Riktigt intressant att se, även om jag hade lite svårt att fokusera just denna dag.
 
På onsadgen gick vi igenom backup-rutiner före fikat, och sen var det friskvård efter fikat. :P Det blev samma skog den här gången också. Men nu hade jag ju med mig kameran, så jag kunde fota. :P Dock strulade kameran som tusan, och dessutom tog batteriet slut, så det blev inte så många bilder som jag tänkt mig. :(
 
Efter lunchen var det "Uppgiftstid", och då följde jag med mina klasskompisar Emma och Linda för att fota lite landskap inför fredagen. För mig var det framförallt panorama, eftersom det var det jag saknade inför fredagen. Gick dock inget bra, eftersom kameran fortfarande strulade. :(
 
Vi åkte bl.a. till en häftig utkikspunkt, med helt magnifik utsikt. Magiskt! Så även om jag inte fick till det med bilderna, så var det lätt värt att följa med dit bara för utsikten. Fick dock en del fina bilder ändå, även om det sket sig med just panoraman.
 
Torsdag förmiddag, klasshängning som vanligt. Men denna gång provade vi en ny variant, efter klassens eget önskemål. Tycker det funkade bra. Nu var det alltså gryningsbilderna vi diskuterade.
 
Efter lunchen fick de som inte gjort det, gå igenom den analoga utrustningen, inför den här veckan, när vi ska hålla på med analogt (börjar imorgon, iiiih).
 
Sen på kvällen satt jag lääääääääääääääänge och kämpade med de förbannade panorama-bilderna. En av de satt jag med i 4(!) jäkla timmar! Det blev många vredesutbrott och sammanbrott kan jag lova, och många svordomar kom ur min mun under de timmarna. PUH! Lätt den stressigaste och jobbigaste kvällen hittills här i Forsa! Ja, hela veckan var grymt stressig!
 
Och så i fredags, typ segaste dagen ever, gick vi igenom och diskuterade alla panorama-bilder. Och ja, det gick ju helt OK! Även om jag hade svårt att fokusera vissa stunder.
 
På eftermiddagen drog vi iväg ett helt gäng till Ica, för att köpa massa gott inför kvällen! Det blev jag, Anders, Angelica, Lina och Linda. :P
 
På kvällen hade vi, som jag hade bestämt, filmkväll! Det blev vi fyra tjejer, jag, Angelica, Lina och Linda. Och det blev två filmer! Två av mina filmer. Först "Prinsessan och grodan" och sen "Hairspray". :P Och sen satt vi och snackade till typ halv 1. Mycket mycket trevlig kväll!
 
Trevligheterna, med samma gäng, fortsatte även nästa dag. I lördags var vi nämligen inne och gjorde Hudik osäkert ett par timmar!
 
Jag hade bestämt att jag skulle åka in dit, eftersom jag inte sett Hudik liksom "ordenligt" än, och så fick jag reda på att de tre också skulle in, för att fota människor till den här veckans hängning. Så då hängde jag på dem helt enkelt. :P
 
 Vi åkte in vid typ 11-12-tiden. Det blev massa fotande, lite shopping, och så hann vi även med en fika på ett mysigt konditori innan vi åkte tillbaka till Forsa igen. De andra fotade mest männsikor då, men jag fotade lite annat istället. :P Det var en himla mysig dag, men det blåste som attan, så vi blev lite frusna!
 
På vägen tillbaka klev vi av vid Ica, eftersom några av oss behövde handla (igen), och så gick vi därifrån.
 
Jag följde med tjejerna in på deras internat, och väl därinne fick jag nån spontan-idé att jag skulle laga min mat i deras kök istället, så jag fick sällskap till maten. :P Så sagt och gjort, det gjorde jag. Så satt jag med dem i deras soffa och kollade på Simpsons. :P
 
Sen gick jag och Linda ner i datasalen, och blev sittande där till klockan 11. Men så fick jag ränna ut ett par gånger till, av olika anledningar. :P
 
Söndagen blev sjukt seg, hände inte mycket alls. Jag städade, och hittade en penna jag lånat, som jag tappat bort. :P Var nere i datasalen två gånger, och fick även springa ut och låsa upp ner dit två gånger, först åt Lina och sen åt Axel. Men annars, nä, inte mycket alls.
 
Idag har det varit mycket eget arbete, men vi hade även en genomgång efter lunch. Vi gick igenom, färst kemikaliehanteringen till mörkrummet, och sen utrustningen till studion. Den här veckan ska vi nämligen börja med studio och analogt. Iiiih! Sjukt nervös är jag, men men, det blir nog bra med det. :P Så himla mycket att tänka på bara, och jag vet inte alls hur det kommer gå med allt. :/ Men men, detta är ju nytt för alla, så det är väl kanske inget att oroa sig för egentligen.
 
Kul med studion dock! Men våran grupp skulle börja med mörkrummet. Det gör vi hela dagen imorgon, och sen på onsdag byter vi, så får våran grupp vara i studion. Kul vecka detta kan bli! :D Typ alla har sett fram emot att få börja med studiofotograferingen, haha. :P
 
Men nej, nu tror jag att jag ska ta mig nåt att äta, är vrålhungrig!
 
Kommer nog ha rätt fullt upp den här veckan, så vi får se när vi hörs igen!
 
Avslutar med lite foton från senaste veckan.
 
Men ha det bäst fram till dess!
 
Puss och kram
 

1 kommentar:

  1. Så mange flotte bilder du har lagt ut her:) Kjempeflott!Elsker naturbilder!

    SvaraRadera