måndag 14 januari 2013

XBox-lov!

Bättre sent än aldrig heter det visst, men en kort sammanfattning av mitt jullov ska ni få.

Jag kom till Örebro på lördagkvällen den 22:a, efter en inte skitrolig tågresa från Stockholm, där jag hade bytt tåg. Men blev iallafall hämtad av Emma och Erik i Örebro, så jag slapp sitta en timme och vänta på bussen till Karlskoga. Så hela vägen från Örebro till Karlskoga satt Theia och lutade all sin tyngd mot mig, haha. :P

Sen var det full rulle hela kvällen hemma hos mamma och pappa. Vi bakade pepparkakor, julpysslade lite, gjorde lite julgodis och tog in granen. Jag var nog inte hemma hos mig förrän vid närmare 1 på natten. Puh!

Dan före dan blev minst lika innehållsrik den med. Minns inte allt vi gjorde då, men jag var en sväng på Ica för att fixa dom sista julklapparna iallafall, och det var lättare sagt än gjort det. Blev jäkla struligt! Allt löste sig dock till slut!

Men vi bakade lussekatter och klädde granen och allt vad det nu var. Mycket var det iallafall! Och så avslutade vi kvällen med att spela spel. :) Tror jag, haha. :P Blev sent även denna kväll.

Och så var det JULAFTON!!! Årets (eller OK förlåt, förra årets) julafton blev mysig! :) Jag är jättenöjd med julaftonen. Jag fick bra julklappar, och allt var bara sådär bra som det ska vara på jul. Och så en sak till: Det var SNÖ!!! Det bästa av allt nästan!!! En vit jul, med mjuk härlig snö utanför fönstret. Jag var salig! :)

Men sen på juldagen började en förkylning smyga på mig. Så himla typiskt! :( Jag har varit förkyld 2 gånger under hösten, och BÅDA gångerna har det varit på lovet. Haha, snyggt tajmat, eller hur! ;)

Men i övrigt hände inte så mycket den dagen ändå. Som sig bör på juldagen tycker jag. Vi softade mest, tog det mest lugnt. Emma fick ett XBox i julklapp av Erik, så vi testade det lite också. :P KUL!!! :D

Sen på kvällen drog Emma och Lina iväg ut på partaj, så jag blev ensam kvar med mamma och pappa. Blev en lugn och ärligt talat rätt seg kväll.

På annandagen var vi bjudna på julbord hos Eriks mormor i Lindesberg, så efter grötfrukost hemma hos mamma och pappa styrde vi alla fem kosan mot Linde och Eriks mormor. Där även Eriks mamma, Eriks mammas hund och Eriks syster med pojkvän var. Så vi blev några stycken som åt julmat tillsammans. ;)

Det var trevligt och mysigt, och vi blev kvar i många timmar. Kom tillbaka till Karlskoga lagom till klockan 8. Då satte jag mig och kollade på "Bonde söker fru" med mamma, haha. :P

Emma stannade kvar i Linde dock.

Den 27:e hade jag blivit genomförkyld, men trotsade detta och tog mig ner på stan. Kanske framförallt eftersom jag bokat en optiker-tid. Och det var väl också typ det enda jag gjorde på stan. Utom några smågrejer bara, i väntan på bussen.

Nu hade dessutom snön börjat töa också, tragiskt! :(

Emma och Lina var i Örebro hela dagen, så dom träffade jag ändå inte förrän på kvällen. Jag passade på att träna mig lite i XBox medan dom var borta, haha. :P

Och mycket mer tid blev det inte med Emma sen, för hon och Erik packade och åkte ifrån Karlskoga. Och då blev det heller inget mer XBox spelat. :(

Jag och Lina drog igenom hela första säsongen av Greveholm på DVD under dessa dagar också. :P Nostalgi som heter duga! :D Sen påbörjade vi även Tomtemaskinen, som Lina fick av mig i julklapp den här julen. :P Också grymt bra julkalender.

Vi spelade även MASSA spel under dom dagar vi var alla fem! Det blev mindre av den varan efter att Emma åkte.

Men dagen före nyårsafton åkte jag hem till mamma och pappa ganska tidigt, eftersom Lina skulle åka från Karlskoga och vi inte skulle ses på typ 5 dagar. Hon skulle till Linköping och fira nyår, och jag åkte bort direkt efter nyår. Så jag åkte hem till päronen för att säga hejdå till Lina och önska gott nytt år.

När Lina åkt kollade jag på TV ett tag, och så fikade vi lite, och sen åkte jag och mamma ner till Skolgärdet (stan var ju stängd) och Team Sportia, för att kolla efter skor till mig. Det blev inte bara skor till mig, även mamma köpte sig ett par, haha. :P

Sen plockade vi fram ett pussel, så det blev mycket pussel för mig och mamma dom två dagarna.

Nyårsaftonen blev lugn. Som det brukar vara för mig då. :P Jag var hemma hos mamma och pappa hela dagen, och sen på kvällen lyxade vi till det med trerättersmiddag. Vi kollade på Grevinnan och betjänten, och så blev det ett gäng filmer som gick på TV, i väntan på tolvslaget. Vi tände lite tomtebloss också, i brist på egna fyrverkerier. Mycket fridfullare! :) Och så ja, vid tolvslaget skålade vi i champagne, och kollade in alla fyrverkerier. Som brukar vara en del.

Runt halv två-tiden tog jag och mamma sällskap hem till mig, och sen dröjde det ytterligare nästan en timme innan jag kom i säng tyvärr.

Nästa morgon var det upp och iväg TIDIGT, eftersom jag skulle träffa fina M och hennes goa barn i Uddevalla i ett par dagar. Tog bussen 9.25. Puh!

Och så fick jag sitta en timme i Örebro och vänta. Inte jättekul kanske, på en nästan öde station, vid 10-tiden på morgonen på nyårsdagen.

Jag skulle byta tåg i Herrljunga. När vi närmade oss Herrljunga och dom ropade ut i högtalarna och började snacka om anslutande tåg, så fick vi ingen information om tågen till Uddevalla. Så då blev det plötsligt lite mera stressigt, eftersom jag nu var tvungen att kolla upp det med, och jag hade inte riktigt koll på var informationstavlorna satt, och var på stationen jag var eller nånting. Men jag hittade till slut en TV-skärm iallafall, och då såg jag att det stod "Inställt, ers. buss". Så då blev problemet istället att hitta varifrån bussen skulle gå. Smått förvirrad gick jag och letade efter var ev. bussterminal kunde vara. Hittade till slut skylten med "Buss" på och gick dit. Där stod flera andra förvirrade människor. Jag frågade en av dom som stod där, och hon hade fått order att gå dit, så vi litade på att bussen skulle komma dit. Och mycket ritkgit gjorde den ju det!

Detta gjorde att jag kom ca 40 minuter sent till Uddevalla, men fram kom jag iallafall till slut. :P

Sen hade jag tre underbara dagar i Uddevalla, med massa bus, godis, kattmys, film och, icke att förglömma, ännu mera XBox! SceneIt! är numera ett måste att spela när jag är där! :P Vi hann även med en tripp till Torp, där vi käkade asgoda pannkakor! Och så gick och hälsade på K och hennes lilla M, 4 månader, en stund också, så jag fick snosa lite bebis också, myyyys! Vi blev kvar några timmar, haha. :P

Annars blev det mest mys hemma hos dom.

Och dom tre dagarna gick jättefort. Som det fasen alltid gör! Men KUL hade vi!

Så den 3:e januari blev det ett jobbigt avsked, när vi sa hejdå när jag klav på tåget. Och så fick jag sitta en halvtimme på seriöst världens tråkigaste tågstation, Öxnered. Helt ensam i mörkret, på en helt öde station, typ mitt ute i ingenstans, i en halvtimme, i väntan på nästa tåg. Men det kom iallafall i tid, och jag kom fram till Karlstad INNAN utsatt tid! Skönt!

Men ja, då blev det ju en timmes väntan i Karlstad, haha. :P Det här med bussförbindelser till och från Karlskoga, jag vet inte jag... :P

MEN, som tur var, så dök Lina upp efter ca en halvtimme, hon hade varit hos en kurskompis ett par dagar, och skulle nu tillbaka till Karlskoga. Så tack och lov fick jag sällskap på bussen. Pappa hämtade oss på stationen och jag följde med hem till mor och far. Där blev det ett par avsnitt till av Tomtemaskinen innan vi sa godnatt och jag gick hem till mig.

Min sista dag i Karlskoga blev alltså den 4 januari, och då hände det också en del. Jag, mamma och Lina åkte ner på stan, vi hade alla ärenden dit. :P Vi hade alla ärenden till Synsam menar jag. :P Jag skulle hämta ut nya linser, Lina skulle boka tid för undersökning, och mamma skulle lämna in glasögon på lagning. Det blev en liten snabb undersökning för mig också, eftersom dom ändrat styrkan.

Sen lunchade vi på nåt nytt grekiskt ställe. Grekisk buffé, det var gott! :P

Och sen tvingades jag prova en massa klänningar, till Emmas examen nu till helgen. Men jag var inte alls in the mood för det. Blev iallafall till slut en röd klänning. På MQ, som dom öppnat ganska nyligen i Karlskoga, där JC låg förut. (JC som gick i konkurs typ i våras...)

När vi var hemma hos mamma och pappa igen, blev det lite fika, och så kollade jag och Lina på några avsnitt till av Tomtemaskinen. Vi hann med hela första skivan, så jag har andra halvan kvar att kolla på. :P Den hann vi inte med medan jag fortfarande var kvar. :(

Och ja, eftersom det var min sista kväll i Karskoga, så fick jag välja ett spel att spela som avslutning. Och ja, ni kan säkert gissa vad det blev. ;) Schlagerspelet of course! :P och för första gången typ ever, så blev det oavgjort!!! Så vi bestämde alla tre tillsammans vilken låt som skulle sjungas, och klämde sen i i "Cara mia".

Bra avslutning på min Karlskoga-vistelse.

Sen förra lördagen, min namnsdag, fick jag ta med mig allt som skulle med tillbaka till Forsa, blev upphämtad av mamma, och hem till mamma och pappa. Och så åkte vi vid 11. Då styrde vi först kosan mot Hedemora för att ha lite trevligt med släkten ett par timmar. Och sen vid 7-snåret fortsatte vi uppåt mot Hudiksvall och Forsa. Det blev ett stopp för kisspaus i Bollnäs. :P

Kvällen blev ganska lugn. Jag och systrarna tog det lugnt inne på mitt rum, och mamma och pappa åkte till sitt hotell i Hudik.

Men sen på söndagen blev det äventyr. Lina och Emma, som fick bo i ett av dubbelrummen inne i huvudbyggnaden, kom över till mig och åt frukost, och så kom mamma och pappa vid tio. Då gick vi till biblioteket för att kolla in utställningen. Som gillades skarpt av alla fyra!

Vi kollade även in hängningen en snabbis. :P

Men sen tog vi bilen ut på äventyr i Hälsingland. Det blev ett stopp vid en Hälsingegård i Bjuråker, vi åkte upp på Avholmsberget, åkte in till Hudik för bl.a. lite lunch, och sen fortsatte vi ut på Hornslandet. Vi åkte till Kuggören, och gick ändå bort till labyrinten, som systrarna och mamma provade. ;) Och så hann vi med att gå runt i hamnen (som var öde) i Hölick innan mörkret sänkte sig.

Sen in till Hudik igen. Då blev det lite chill på mammas och pappas hotellrum, innan vi gick ut för att hitta nåt matställe att äta middag på. Det blev asiatiskt.

Sen tittade vi runt lite i Hudik innan vi gick och hämtade bilen på hotellparkeringen, och så körde Emma, jag och Lina tillbaka in till Forsa. När vi kom tillbaka till Forsa gick jag till studion med systrarna, där vi sen spenderade några timmar och hade jättekul! :D

Och det var mitt jullov det. :)

Puss och kram och allt det där

1 kommentar:

  1. En händelsesrik ledighet. Kul att läsa. Mitt tåg jag åker varje dag kommer från just Öxnered =)

    SvaraRadera