onsdag 1 januari 2014

Årskrönika 2013

Dags att försöka sammanfatta året som gått. Ett år som varit väldigt händelserikt. Och väldigt känslosamt. Jag har skrattat, jag har gråtit, jag har skapat massa nya minnen för livet! Jag har fått tillbringa året med folk som står mig nära!

Januari:
Började året med tre intensiva och underbara dagar hos bästa F och hennes barn i Uddevalla!

På min namnsdag var det släktkalas hos faster Mariana i Hedemora, och efter det fortsatte vi uppåt landet. Fick med mig både mamma, pappa och båda systrarna upp till mitt hem i Forsa. Sista kvällen på mitt jullov tillbringade jag i studion med systrarna. Emma åkte hem efter en frukost i matsalen på måndagen, medan Lina blev kvar ett par dagar till.

Emma tog sin läkarexamen, och firade med nära och kära på Smålands nation.

Februari:
En dag i Stockholm med bästa Forsa-klassen! :D En grym dag, trots att den blev något intensiv. Började på Fotografiska, där vi kollade in David LaChapelles utställning. En utställning som tog upp hela museet. För 6 av oss fortsatte dagen sen på Wayne's, där vi snackade och hade tervligt i nästan 2 timmar, innan vi fick åka tillbaka mot Forsa igen. Otroligt vad vi hann med på typ 8 timmar. Vi åkte från skolan tidigt tidigt, åt en tidig lunch på Max i Uppsala och var tillbaka på skolan runt halv 11 på kvällen. Men en grym dag blev det!

Jag var på SVT-huset i Hudiksvall för att fota till en yrkesuppgift. Fick följa med på en reportageresa till Bollnäs. En spännande dag, och jag minns att det snöade ymnigt när vi stod ute och gjorde en intervju.

Vi tittade på första Harry Potter-filmen hela klassen, för vi skulle ha en hängning om den.

Mars:
Hann med två lov under denna månad. Först ett sportlov, som blev rätt intensivt! Jag hann med att gå på bio med mamma, åka in till Örebro och gå på IKEA och Marieberg med mamma och pappa, göra ett besök i Eskilstuna med mamma i Emma och Eriks nya lägenhet. Och som avslutning på lovet, ett besök från Norge med Boda Borgs-besök och pinnekjöttsmiddag. Och Mello-final! Puh, haha!

Vi började förbereda inför slututställningen. Jag fick huvudansvaret för hemsidan.

Jag åkte ensam till Söderhamn en lördag, för att fota, men också för att se staden.

Lördagen efter åkte jag ensam till Sundsvall. Av samma anledning som till Söderhamn. Blev kvar där något längre än jag tänkt mig, haha.

Dags för påsklov. Ett påsklov som innehöll mycket skidåkning och pusselläggande, men även en hel del annat. Båda mina systrar kom hit till Karlskoga efter påskhelgen, så jag fick umgås lite med dom också. Det blev en utflykt in till Kristinehamn, där vi gick på Konstmuseet och loppis. Och sen till Picassomonumentet. Och innan jag åkte tillbaka till Hälsingland hann vi med en liten utflykt ut till Lunedet också. Jag, mamma, Emma och Erik.

Det blev många utflykter för mig också. Fullt upp med att fotografera till utställningen.

April:
Klassen var på vernissage i Sundsvall, vernissagen för distans-fotoklassens utställning. En mysig dag i Sundsvall, som avslutades med en tidig middag på Max innan vi styrde kosan tillbaka mot Hudik. :P

Det blev ännu en tur ner till Söderhamn för mig, för att träffa en nätvän, för första gången IRL. Bästa E och hennes fina barn! Det blev en helmysig dag, och vi hann med en hel del på bara några timmar!

En filmkväll med glass med flera av tjejerna + Axel, hur mysigt som helst! :)

Min valborgsmässoafton blev nog den deppigaste ever. Jag satt jättelänge nere i fotokällaren och jobbade med mina bilder.

Annars ägnades mycket tid åt kommande utställningen.

Maj:
Början av månaden var enbart fokus på utställningen. Ställa iordning på museet, bygga väggar och förbereda allt inför det där.

Det blev vernissage för utställningen på Hälsinglands museum. Kom massa folk, blev jättelyckat! Efteråt hade vi en supertrevlig middag hela klassen på Medelhavskällaren. En galen men sjukt rolig kväll!

Veckan efter vernissagen gick vi bara i skolan på måndagen, sen var vi lediga en hel vecka! Jag tillbringade den veckan på Öland med mamma och pappa. Underbart! I say no more!

Eurovision i Malmö, jag fick tre mysiga TV-kvällar ihop med Lina i klassen.

Friluftsdag med hela skolan på nåt ställe som jag glömt namnet på nu. Men kul var det! Det blev kanotpaddling bl.a.

Sista kvällen innan avslutningen blev det grillkväll med hela klassen hos våran ena lärare i Iggesund. En väldigt känslosam kväll! Trevlig och rolig, men väldigt sentimental. Det blev både skratt och gråt och en hel del tårar!

Och så dagen som vi alla bävat för. Avslutningen. Aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv tror jag! Kan inte fatta att en människa kan innehålla så mycket tårar. Sjukt! Bilresan hem med pappa samma eftermiddag var verkligen ingen fröjd. Det var helt klart dom jobbigaste 8 timmar i bil nånsin!

Juni:
Ingen munter månad för min del. Men försökte muntra upp mig med diverse fotopromenader och fotoutflykter. Blev en del såna med mamma. Minns inte alla nu, så ingen nämnd och ingen glömd.

Kollade in studenterna när dom skulle på balen.

Uppvaktade en kompis syster som tog studenten.

Jag fick ÄNTLIGEN min kamera, min första egna systemkamera!

Vi åkte till Eskilstuna, där jag och systrarna gick på Parken Zoo.

Fick även min surfplatta till slut.

Midsommar firades i Äspedalen.

Jag åkte en dag till Hallsberg, där jag träffade bästaste F som kom upp från Uddevalla. Vi fikade och gick runt på stan. Hade tänkt spela bowling, men bowlinghallen var semesterstängd. >:(

Avslutade juni månad med två dagar i stugan i Finngården i Dalarna, med pappa och Lina.

Juli:
Jag fyllde 26. Födelsedagen firades med middag på restaurang i Örebro med mamma, pappa, systrarna, Erik och båda hundarna! Och sen jordgubbstårtfika på Hälls i Örebro.

Utflykt till Naturens Hus i Örebro med mamma och Lina. Jag var millimeter från att trampa på en orm och körde ner hela foten i en gyttjepöl.

Jag gjorde ensam en utflykt till Mariebergsskogen i Karlstad. En sjukt varm dag!

Utflykt till Nora med mamma och Lina.

Utflykt till Kristinehamn med mamma, kollade på en utställning på konstmuseet, om Jan Lööf.

Utflykt till stället jag glömt namnet på, och till Lesjöfors och nostalgimuseet, med mamma och Lina.

Besök hos syster och Erik i Eskilstuna. Besökte ett par museum med systrarna. Utflykt i Sörmland, åkte ångtåg mellan Mariefred och Läggesta, besökte ett slott där vi fikade och gick runt i Strängnäs.

Åkte till Öland.

Augusti:
Större delen av augusti tillbringades på Öland, men en hel del kul hände där! Bl.a. körde vi en roadtrip en dag, när vi åkte från Byxelkrok ner till Borgholm, för att kolla in alla gamla tågstationer, det som var stationer när det gick tåg på Öland. Det blev även ytterligare en tur ner till Borgholm, då vi var på Blåsmusikfestival på torget och på fotoutställning Borgholms slott.

Vi såg en livs levande säl när vi gick runt i Trollskogen! När vi stod på stranden vid vraket såg vi plötsligt att nåt rörde sig ute i vattnet. Det var en säl!

Mamma och jag besökte Emma och Eriks nya gård för första gången, och firade Emmas födelsedag lite i förskott.

September:
Emmas födelsedag firades i Arboga. Först middag på restaurang, och sen tårt-picknick på en filt i gräset vid ån. Kallt men mysigt! Alla var med utom Lina!

Jag följde med mamma och pappa ner till Öland, där vi bl.a. fick se massa segelbåtar på Regattan. På vägen hem besökte vi Himmelsberga, där vi också fikade på deras kak-buffé!

Oktober:
Jag åkte till Eskilstuna, ensam denna gång. Emma hade konsert som jag var på. Men vi hann även med att baka bullar och spela spel! Och jag fick prova på att köra fyrhjuling!

En dröm gick i uppfyllelse! Jag fick gå på Ladies Night! En kväll i oktober åkte jag och mamma in till Örebro och gick på Ladies Night. En grym kväll, med massa underbar underhållning! En klart oförglömlig kväll!

November:
Allhelgonahelgen tillbringade vi, jag, Lina, mamma och pappa, i Eskilstuna, hos Emma och Erik. Det blev massa jobb i trädgården och lite allmänt häng.

Jag blev moster för första gången, till världens finaste lilla tjej!

Åkte med mamma och pappa ner till Göteborg, för att kolla in Linas spex. Som var grymt! Det blev även en sväng till IKEA i Kållered, och lite annan shopping. Som avslutning på den helgen gjorde vi alla fyra en tur till Eskilstuna för att hälsa på den nya lilla människan. Då 4 dagar gammal.

Första adventshelgen åkte jag och mamma återigen till Eskilstuna. Det blev mycket mys med bebis såklart, men det blev även pepparkaksbak och en fin frostig morgonpromenad för mig, mamma och Theia.

December:
Ett par julmarknader med mamma, en helg i Granbergsdal och Knutsbol, och en helg i Wadköping.

Vinterns hittills enda snö kom, och stannade i typ ett dygn. jag hann tack och lov ut och fota under det dygnet!

Lilla Eskilstuna-familjen kom på besök strax innan jul.

Julen firades med mamma, pappa, systrarna, Erik, systerdottern och Theia hemma hos mamma och pappa. En grön jul blev det tyvärr, men mysig!

Ja, det var väl det som var värt att skriva om. Hjälp, vad mycket som hänt! Det var iallafall en av dom mest händelserika somrarna på länge.

Trots många dalar, så kan jag bara klart konstatera, att 2013 helt klart har varit ett av dom absolut bästa åren i mitt liv!

Jag har lärt mig så otroligt mycket under det här året. Både om mig själv och om livet i stort. Jag har fått vänner för livet, och jag har på ett sätt blivit en starkare människa!

Jag är otroligt tacksam, glad, och också stolt, för vad det här året har gett mig, och lärt mig!

TACK för att ni följt mig under det här året! Nu blickar jag framåt mot ett nytt år, som jag hoppas ska ge mig massa nya spännande äventyr, och ser fram emot att få dela ännu ett år tillsammans med er! Jag hoppas det blir ett år fyllt av glädje, lycka och kärlek!

TACK för all kärlek, värme och omtanke ni alla skänkt mig under året som nu gått! TACK för alla fina minnen jag fått dela tillsammans med er! TACK för att just ni finns i mitt liv! Ni är dom bästa! Ni vet vilka ni är, ingen nämnd, ingen glömd. Utan er skulle jag inte vara nånting!

GOTT NYTT ÅR på er alla fina underbara vänner!!! Jag hoppas 2014 blir vad ni hoppas på ett, att det blir ett bra och spännande år, med massa glädje, lycka och kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar