söndag 29 april 2012

Fira valborg i Göteborg

Japp, nu drar jag till Göteborg, för att fira valborg där i år. Ska bli spännande att få se Chalmers-cortegen. :P Har ju sett forsränningen i Uppsala x antal gånger, men aldrig Cortegen i Göteborg. Det blir sköj! ;) Lina är ju med! :P

Även om jag vet att Lina inte kommer ha tid att träffa oss så mycket, så hoppas jag få träffa henne LITE iallafall. Jag ska ju faktiskt trots allt sova hos henne. :P

Vi hörs igen tisdag kväll! ;)

Ha en underbar valborgshelg alla underbara!

Dags för årets humorgala i TV4

På tisdag är det återigen dags. TV4:s traditionsenliga Humorgalan för varenda unge, i samarbete med UNICEF. Ett måste för mig på 1 maj-kvällarna!

I år firar Humorgalan även 10 år, så det blir lite extra jubileum. :P

Årets programledare är 4 stycken till antalet: David Hellenius, Mark Levengood, Eva Röse och Liza Marklund. Det blir spännande!

Ett program som bjuder på både humor och skratt, sorg och tårar. Ladda med många näsdukar, för jag kan garantera er massa tårar!

Missa inte! TV4 tisdag 1 maj kl. 20.00.

lördag 28 april 2012

Hej ångest!

Separationsångest. Beslutsångest. Prestationsångest. Och så lite vanlig ångest på det. Jamen hej, welcome to my world!

Spyr fan på de jävla ansökningarna snart. Är så trött på det här!

Och så har vi lite andra saker som jag stör mig som fan på också just nu! Blä!

Men hoppas ni andra har det bra iallafall, och att ni njuter av det långhelg, och av det underbara vädret, som man annars inte ser mycket av för tillfället.

Men för mig: Återigen dyka ner i ansökningspapprena!

Puss och hej! 

Hej ångest!

In your Facebook

Hahahahaha, älskar´t!!!

True!

Menlöst liv!

Jag? Ja! Obviously!

I övrigt säger jag inget mer, jag hänivsar er bara till ett gammalt inlägg jag skrev för ett par veckor sen.

torsdag 26 april 2012

Tacksägelseinlägg

Eller nåt i den stilen. :P Idag är jag tacksam för...

...att jag stannade kvar på skolan ända till klockan 5, och tog 4:an (bussen alltså, för er som inte har koll. :P) hem då istället. För då hade det slutat regna och jag slapp bli genomblöt på vägen till bussen! :D Hade liksom inte kläder för det. En timme tidigare VRÄKTE, och då menar jag verkligen VRÄKTE, regnet ner! Värsta monsunskuren!!!

...och att den bussen jag tog var så snabb, så jag hann byta till 2:an på busstationen. :P

Sen är jag också tacksam för att jag har världens bästa vänner! Tack för att ni finns! Ni är bäst! Men det är jag ju alltid tacksam för förstås. ;)

Vad är du tacksam för idag?! :)

onsdag 25 april 2012

Ont i käften!

Nu kommer jag skriva en massa gnäll, så har du ingen lust att läsa sånt, kan du lika gärna sluta läsa nu!

Så jävla oooooont det gör! AJ! :/ Ont som fan har jag i käften! :( Har inte vågat ta nåt smärtstillande på hela dagen idag heller, för jag var så rädd att det skulle bli "fel" och det skulle blöda en massa idag också.

Det har typ svullnat upp också, så det känns som jag har en böld där. Jävligt obehaligt! :/ Blöder en del, vid vissa tillfällen lite mer, så det smakar blod i munnen och jag har spottat rätt mycket blod idag också! (Oj, det där lät äckligare än vad jag hade förväntat mig!) Dricker kopiösa mängder vatten, för att få bort blodsmaken. Hjälper dock inte alltid! Det gör att jag blir pinknödig typ hela tiden, så jag får springa på toa stup i kvarten, hahaha! :P

Jag kan typ inte äta, inte gapa ordentligt och tycker det är skitjobbigt att svälja. :/ Och dessutom har värken gått ner liksom i halsen, så jag har ont i halsen också! OCH i örat!

JA, det är synd om mig! :(

Och nästan minus på kontot efter den här månaden. Men hey, jag lever iallafall! Det är väl det positiva, haha! :P

Och förresten, var fan tog solen vägen?! Var ju så fint imorse, men nu bara regnar det. Blä! Klev ur bussen här hemma PRECIS när himlen öppnade sig, så jag fick den värsta skuren på mig. Kul...

tisdag 24 april 2012

Cypern, Danmark och Ungern

Igår kväll var det dags för andra avsnittet av "Inför Eurovision Song Contest", med den första semifinalens återstående nio bidrag. Det blev väldigt blandad kompott, enligt min åsikt iallafall. :P Allt från 0-poängare till 4-poängare. Dock ingen 5-poängare denna gång! Men däremot hela tre (!) stycken 4-poängare. :P Som vanligt skriver jag respektive land med poäng och kommentar:

Israel
Poäng: 1
Kommentar: Lite svängig, så det kan jag ju iallafall ge den.

San Marino
Poäng: 3
Kommentar: En sång om Facebook, hahaha! :P

Cypern
Poäng: 4
Kommentar: Åh ja! I like! :D

Danmark
Poäng: 4
Kommentar: Helt i min smak! Men allvarligt, hennes scenkläder?!

Ryssland
Poäng: 3
Kommentar: Faktiskt oväntat bra! Och jättesöta tanter! :P

Ungern
Poäng: 4
Kommentar: I like! :D Men en aning tjatig dock!

Österrike
Poäng: 0
Kommentar: Vad FAN är det här?!

Moldavien
Poäng: 2
Kommentar: Herregud! Vad är det här då?!

Irland
Poäng: 3
Kommentar: Jag gillade inte Jedward förra året. Jag gillar de inte i år heller. Ganska bra låt dock!

Nästa vecka är det dags för de första nio bidragen i semifinal 2. Sverige bl.a. ;) Ska bli spännande att se vad panelen tycker om Loreen! :P



Just det förresten, måste ju också säga GRATTIS E till lilla dottern som föddes för 1½ vecka sen (fredagen den 13:de!) Jättefin! :) Välkommen till världen lilla N! Och Grattis J till din lillasyster! :D

söndag 22 april 2012

Laddar för en ny vecka

Är riktigt nöjd med helgen! :D Vi hann med en hel del! Lördag blev en heldag i Stockholm, med museibesök bl.a., och som avslutning Jesus Christ Superstar på Göta Lejon! Som f.ö. var AWESOME! :D Ola Salo var grym!

Och idag blev det brunch och en utflykt till Gamla Uppsala med morfar innan hemfärd till Karlskoga.

Nu laddar jag för en ny vecka, med flera nya utmaningar! Historian blev jag ÄNTLIGEN klar med i fredags, den här delen alltså. Men ännu återstår ett par delar. Dock har jag lite annat att bita tag i nu, innan jag tar tag i nästa del i historian. Jag konmmmer ha minst sagt fullt upp imorgon!

Borde därför sova nu! Men måste bara checka läget på FirstClass lite först. Har ju inte varit inne sen fredag eftermiddag. :P

God natt alla fina! Vi höres!

fredag 20 april 2012

Jesus Christ Superstar

Om en stund åker jag till Stockholm. Måste bara packa först. :P Och sen imorgon kväll blir det Jesus Christ Superstar med Ola Salo på Göta Lejon. Tillsammans med mamma, pappa, Emma, Lina och Erik. Blir säkert asgrymt! :P Julklapp från mamma och pappa.

Jag önskar alla mina bloggläsare (synliga som osynliga) en underbar helg!


De har gjort om på blogger förresten, I like! :D Dock lite ovant ännu, detta är första inlägget jag skriver med nya utseendet.

onsdag 18 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

UNICEF vaccinerar i Elfenbenskusten © UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

tisdag 17 april 2012

Rumänien och Finland

Som redan nämnt, igår var det första avsnittet av "Inför Eurovision Song Contest". Eftersom panelen sitter och dömer alla bidrag från 0 till 5, så kan jag inte heller låta bli att göra det :P Och i år tog jag det dessutom ett steg längre. Jag skrev, förutom poängen. även en liten kort kommentar om varje bidrag.

Jag tyckte det var många bra bidrag med i gårdagens program, men de som drog längsta stråna var ändå Rumänien och Finland. Här är mina bedömingar i sin helhet:

Montenegro
Poäng: 1
Kommentar: Hahahaha, whaaat?

Island
Poäng: 4
Kommentar: I Like! :D

Grekland
Poäng: 4
Kommentar: Lite 00-tal. Men jag gillart!

Lettland
Poäng: 4
Kommentar: Yeeey!

Albanien
Poäng: 1
Kommentar: Men usch, vad är det här?

Rumänien
Poäng: 5
Kommentar: Hey ,det svänger ju!

Schweiz
Poäng: 3
Kommentar: Rock? Njaaa.

Belgien
Poäng: 4
Kommentar: Trots ballad så njaaa... sådär.

Finland
Poäng: 5
Kommentar: Älskar att hon sjunger på svenska!


Hej vår!

Inte ofta det händer, men nu är det dags! Har tagit en del bilder i helgen, så jag tänkte faktiskt dela med mig lite av de här. Så här kommer ett litet axplock:

måndag 16 april 2012

ÄNTLIGEN är det dags!!! :D

Jaaaaa, en vårens absoluta höjdpunkter! Inför Eurvision Song Contest har ÄNTLIGEN premiär. Nu ikväll. :D Ett måste för lilla mig. ;) Så vad ni är gör, ni får INTE störa ig mellan kl. 21 och 22 ikväll! :P Det säger jag er bara!

Årets panel består av följande fem personer (Källa: svt.se):
Gina Dirawi
Måns Zelmerlöw
Lena Philipsson
Lisette Pagler
Thomas Lundin


Det blir spännande! SJÄLVKLART är Tomas Lundin med. Blir ju liksom inget Inför ESC utan honom ju. :P Lena Ph har varit en eller ett par gånger tidigare, men de andra är nya.

Programledare är som vanligt schlagergeneralen Christer Björkman! ;)

Gillar du Eurovision, och vill ha lite koll på alla som tävlar i årets tävling, då kan jag verkligfen rekommendera dig att kolla, ikväll kl. 21.00 i SVT1! :P Kan förresten tipsa dig att kolla i vilket fall, för det brukar alltid vara minst ett underhållande bidrag med!


Foto: svt.se

söndag 15 april 2012

Mästarnas Mästare 2012

Ikväll är det ÄNTLIGEN dags! Säsongstart för årets säsong av succé-programmet Mästarnas Mästare. Ett av tidernas bästa TV-program, om ni frågar mig. :P Och det gör ni här, eftersom detta är min blogg. :P

Ska bli JÄTTEKUL att se, som vanligt! ;) Dock har de gjort om programupplägget en aning till denna säsong. I år är det till att börja med två lag som tävlar mot varandra, Dock är det fortfarande 12 deltagare sammanlagt. Sen när det är två deltagare kvar från varje lag slås de ihop och tävlar i semfinal, där en person slås ut, så de är tre personer i finalen precis som tidigare. Mer än så vet jag dock inte.

Årets deltagare är iallafall (Källa: Wikipedia och svt.se):

Grupp 1 Den första gruppen tävlar under avsnitt 1-4 (15 april–6 maj 2012).
Annichen Kringstad - orientering
Anna Le Moine - curling
Gunnar Larsson - simning
Håkan Loob - ishockey
Linda Haglund - friidrott
Magnus Wislander - handboll

Grupp 2 Den andra gruppen tävlar under avsnitt 5-8 (13 maj–3 juni 2012).
Anders Järryd - tennis
Jörgen Jönsson - ishockey
Pernilla Wiberg - alpint
Stefan Schwarz – fotboll
Susanne Ljungskog - cykling
Victoria Sandell Svensson - fotboll

Gunde Svan var med från början också, men tydligen blev han tvungen att bryta p.g.a. sjukdom, så Jörgen Jönsson fick hoppa in istället för honom. Tråkigt tråkigt, mycket tråkigt!

Kan verkligen rekommendera er att se detta program, en fantastisk programidé, och mycket underhållande!

Premiär ikväll kl. 20.00 i SVT1!


Titanic!

Idag är det 100 år sen Titanic sjönk! Eller ja, vid den här tiden för hundra år sen hade den berömda båten redan sjunkit för längesen. Kl. 02.20 ca, enligt vad jag läst, sjönk det sista, akterdelen, på Titanic, ner i det stora kalla havet.

Nu i samband med 100-årsdagen skrivs det en massa om detta, och de visar massa TV-program och annat. Och den hyllade och populära filmen Titanic från 1997 med Kate Winslet och Leonardo DiCaprio går nu åter upp på biodukarna runt om i världen, denna gången omgjord till 3D. Jag vet inte jag, kan tycka det är lite onödigt att göra en 3D-version av den filmen. Men men. Vad vet väl lilla jag...

Jag minns när den filmen precis kom ut, och gick på bio. Jag hade flera klasskompisar som var och såg den, och de älskade den! Jag såg den dock aldrig. Det dröjde flera år innan jag också såg den. Fast jag hade lika gärna kunnat inte se den. Jag har verkligen svårt för den typen av filmer. Alldeles för hemsk och sorglig för mig. Vilket är jävligt synd! För den är sjukt bra, och otroligt proffsigt gjord! Jag önskar jag inte hade sna problem med den, så jag kunde se hela filmen igen utan problem. Men men...

Iallafall, idag är det 100 år sen Titanic sjönk, och idag på TV visas därför första avsnittet av nya miniserien "Titanic". Ett antal kortare stories, om lite olika personer, om jag fattat det hela rätt, och hur det gick för de alla under denna katastrof! Låter onekligen spännande, och jag skulle gärna vilja se det! Vet dock inte om det är speciellt smart...

Men nu ska jag ut i solen en stund! Har precis vinkat av mina båda systrar, som nu lämnar Karlskoga för denna gång. :( Men vi ses redan nästa helg igen, så jag behöver inte sakna dem speciellt länge. :P

Puss och kram allihopa!

lördag 14 april 2012

Facebook får dig att må dåligt

Jo tack, jag vet! :( Det är fan ett jävla skitställe det där egentligen. :/ Man mår bara dåligt av att vara inne där jämt. Som jag är när jag är hemma. Men varför är jag det egentligen?! Det gör mig ju bara deprimerad! Jag är beroende, det är det som felet! Senaste veckan har varit ett rent helvete för mig på Facebook. Man känner sig bortglömd och inte en jävel bryr sig om det man gör. Medan alla andra får 15 miljarder (känns det som) likes på ALLT de lägger upp!

Varför är jag så jävla ointressant?! Varför är det inte en jävel som bryr sig om det jag gör?!

För en vecka sen, när jag var i Rom, la jag upp en bild därifrån. Den fick jag 11 likes på! 11 LIKES! Alltså... Det händer ju typ... ALDRIG! FATTA vad GLAD jag blev! Tror det har hänt EN GÅNG förut, att jag fått mer än 10 likes på en status. Dagen efter, när jag kom hem, skrev jag en status om Rom-resan, och den fick jag typ... 8 likes på. Jävligt sällan jag får fler än 6 likes. Och det är också ovanligt för att vara mig.

119 vänner. Men man undrar ju ibland om man verkligen är värd alla dessa 119 vänner?! När inte ne jävel bryr sig om det man gör, så kvittar det ju om man har 12 eller 522 vänner liksom. Men 119 är inte speciellt mycket! Det är också en grej som gör mig ledsen. De flesta jag känner har över 200 vänner, snacka om att jag ligger i lä! Men även de av mina vänner som har färre FB-vänner, får ändå mer uppmärksamhet på det de gör!

Jag är en looser, en nolla! Och det är bara att inse!

Imorgon kommer jag lägga upp 200 bilder från Rom-resan! Men jag hade lika gärna kunnat låta bli, för till vilken nytta egentligen?! Inte en jävel kommer ju ändå bry sig om att de ligger där.

Jag tar mig verkligen tiden för att kolla på andras bilder, läsa andras statusar, kolla in andras videoklipp, jag t.o.m. gillar det mesta också, om det är positivt då förstås, men vad får jag för det?! Inte ett jävla piss! Jag ska fan sluta ge så jävla mycket, när jag ändå inte får ett skit tillbaka!

Jag vet inte vad jag har gjort för fel, men den senaste veckan har bara varit ett helvete att vara på Facebook för min del.

Hoppas ni mår jävligt bra med er själva!

Tack för mig!

fredag 13 april 2012

Fredag den 13:de!

Jag är egentligen inte speciellt skrockfull av mig. UTOM just när det gäller fredag den trettonde. Men det händer mig ALLTID nåt denna dag. Alltså på riktigt! Idag...

...höll jag på att missa bussen imorse! Gjorde det dock inte, tack och lov!

Annars har jag kämpat på som en dåre i skolan idag (ja, faktiskt), men är fortfarande inte klar med historian. Så det blir att köra på igen för fulla muggar på måndag!

Idag kommer Emma hit från Uppsala. Och faster C från Hedemora. Trevligt trevligt! ;) Inte ofta man träffar Emma nuförtiden. :P Så detta betyder alltså att hela familjen är samlad, DET händer ännu mer sällan! :P Senast det hände var i julas. :P Och nästa gång blir väl på semesterresan i juni, när vi ska åka hela gänget med Transsibiriska. DET blir GRYMT! :D

Är dock skitstressad idag, och kommer väl vara hela helgen. Får väl se om jag fortfarande är i livet på måndag. För jag kommer fan stressa ihjäl mig av det här! Insåg IGÅR att det är den 15:e på söbndag, och jag måste fixa alla mina ansökningar till folkis nästa år. Neeeeej! Hjääääälp! Paniiiiik! Ja, jag kommer dö!

Varför är jag alltid ute i sita minuten?! kan nån svara mig på det?! VARFÖR??!!

Jaja, ivilket fall som, jag önskar er alla bloggläsare en underbar helg! Hoppas den får bjuda er på lite vårsol och värme!

tisdag 10 april 2012

Melodifestival-finalen byter arena

Läste om detta innan resan, men hann inte skriva om det då. Därför gör jag det nu istället. På dagen 1 månad efter att årets final avgjordes! (Hjälp, har inte gått längre tid än så?! Känns ju som en evighet sen.)

Men iallafall. Finalen i Melodifestivalen 2012 var den sista finalen som hölls i Globen. I Melodifestivalen 2013 kommer finalen för första gången att hållas i nya Friends Arena. Arenan tar fler åskådare än Globen, och då Mellon är ett så pass populärt evenemang, så tror man att man kommer tjäna på detta, då fler kommer att få chansen att se finalen, eller några av genrepen, live.

Jag är själv lite kluven, men men, varöfr inte, kul att prova nåt nytt...

Melodifestivalens hemsida står det mer om detta.

10 april 1982...

...var en speciell dag för mina kära föräldrar! Den här dagen för exakt 30 år sen, det var en påskhelg. I Prag. Det var där de träffades, och blev ett par.

GRATTIS på eran 30-årsdag idag, mamma och pappa! :D

Mamma, pappa och en liten nyfödd Emma hösten 1984. :)

Och JA, jag SKA skriva om Rom-resan också! OCH visa bilder. Ge mig bara lite tid. Jag tog över 800 (!) bilder, det är jävligt mycket att gå igenom. Men det kommer. Lovar...

Saknar f.ö. Rom jävligt mycket idag, när det bara regnar och regnar och regnar. Och regnar... Blääää!