tisdag 11 juni 2013

Ja OK, jag veeet, lite sent med detta inlägg nu, men helt ärligt har jag inte orkat skriva det innan. Och eftersom folk har frågat, så känner jag att jag måste skriva det! Så här kommer dom två sista veckorna i Forsa.

Näst sista veckan var det en del från klassen som var borta på Provdagar och intervjuer på lite olika fotoskolor.

På måndagen hade vi mest eget arbete. Minns faktiskt inte om vi gjorde nåt mer specifikt.

Tisdag hade vi Fotohistoria hela förmiddagen, kollade på film vill jag minnas. Eftermiddagen var det eget arbete.

Onsdag morgon fick vi kolla på våra arbetsprover, som vi hade skickat in i samband med ansökan. Haha, kul att se ju! :P Hade glömt vilka bilder jag skickade in, alla utom en. När jag såg dom är jag grymt tacksam att jag blev antagen till kursen kan jag säga.

Men vi fick också kolla in dom som sökt Fotokursen till hösten. Och så fick vi välja ut våra 10 favoriter. Kul! Och kul att se att det var två av dom som nästan alla vi i klassen hade valt. Vi gick ju runt helt oberoende av varandra och valde.

Sen var det Friskvård, och den veckan fanns alternativet att man kunde spela brännboll om man ville. Dock blev det Skogspromenad som vanligt för mig, Emma och Linda. Vi var dom enda "Skogspromenerarna" som dök upp den onsdagen. Men till skogen gick vi. ;) Och härligt hade vi det! Satt en bra stund där i solen på en varsin sten vid vattnet och pratade om allt möjligt.

Eftermiddagen var återigen eget arbete.

Torsdag förmiddag var det redovisning av den sista uppgiften vi fick, David LaChapelle. Dock hade alla inte gjort den, så det var bara fyra stycken som redovisade. Tyvärr var inte jag en av dom.

Efter lunch hade vi våran sista Fotohistoria-lektion. Då hade vi en liten sammanfattning och genomgång av alla fotografer vi pratat om under året. Kollade på lite bilder av dom här fotograferna och pratade lite om dom.

Fredag blev det samling i soffrummet först på morgonen, och sen vid halv tio åkte vi in till museet allihopa. Nu skulle det redovisas utställningsbilder. Denna gång för SMF, BTU och ena textil-klassen. Dock orkade jag inte just denna dag, så jag fick hoppa och min lärare fick berätta om mina bilder istället.

På lördagen kom mamma och syster Emma på besök. I första hand för att kolla in utställningen, men vi hann med lite annat också. Jag mötte upp dom i hamnen i Hudik, där det f.ö. var Norrlands största loppis just den lördagen! Vi åt lite lunch på Old Texas innan vi spanade in utställningen. Efter en sväng på museet drog vi vidare. Först till skolan. Där fick jag städa ur rummet en aning, och mamma tog med sig ett antal kassar med kläder bl.a. Och jag plastade in mina julutställningsbilder, så dom kunde ta med sig dom också. Usch, vad sorgligt det kändes! Det blev liksom verkligt för första gången, att det snart var slut! :(

När vi var klara med urpackningen, hoppade vi alla in i bilen igen, och åkte mot Järvsö. Där skulle det vara invigning av nån Hälsingegård. Vi började med att fika innan vi utforskade området. Sen var det invigningsceremoni från en scen som vi lyssnade på. Så åt vi lite sen middag där, innan vi åkte tillbaka mot Forsa. Där jag släpptes av vid skolan, kramade hejdå till mamma och Emma, vinkade hejdå till Theia, innan dom åkte iväg. med 2 tredjedelar av mitt Forsa-boende. :(

Och så var det söndagen. Sista söndagen i Forsa. :( Jag skulle fota Sngelica på förmiddagen, till min LaChapelle-uppgift. Vi hade bestämt att vi skulle träffas klockan 12, men ingen sav oss var klara till dess, så vi skjöt fram det till klockan 2. Dock gick det rätt fort. Angelica, som är den som bytt frisyr och hårfärg flest gånger under året, hade nu en hårfärg vi dock aldrig sett henne i förut, Jag hade fått låna Hannas blonda peruk till detta ändamål. Tyvärr blev bilderna inte helt och hållet som jag tänkt mig, men det var absolut inte modellens fel dock!

Så mycket mer hände inte denna helg. Tyvärr måste jag faktiskt säga.

Så var det dags för ny vecka. Sista veckan! :( Den känslomässigt jobbigaste veckan av alla! Måndag och sista sovmorgonen... :( Den stunden vi hade innan lunch ägnades åt klasstimme och städning, innan vi tog en lite tidigare lunch. För klockan 1 skulle vi vara på plats på museet, för den sista visningen. Denna gång var det Allmän-kurserna samt den andra Textil-klassen. Och den här gången berättade jag sjäv om mina iblder! Fick en del frågor också, och jag tror att dom gillade mina bilder!

Resten av eftermiddagen ägnades åt printning för vissa, för att göra slut på papper, men jag hade fullt upp med min LC-uppgift.

Tisdag var det Friluftsdag hela dagen. Vi åkte ut till nåt ställe som heter Hamre strömmar. Jättefint! En jätterolig dag, trots att det kryllade av mygg där! Så jag fick också årets första mängd myggbett. Det fanns en hel massa olika saker att göra. Jag och Lina hann med det mesta av det faktiskt. Vi bakade pinnbröd, målade på staffli, täljde säljpipor och sen blev det även kanotpaddling för Lina efter lunchen. Jag hoppade dock det, jag fick agera fotograf istället, haha. :P Nästan alla i klassen provade kanotpaddlingen, Utom jag. Men som sagt, jag tog en hel del bilder jag istället, och det verkar nu i efterhand som att det uppskattades. :)

Man kunde även bygga sin egen lilla båt, barkbåt eller vilket material man nu ville använda. Dessa båtar användes sen till ett båtrace i forsen.

Dom flesta i klassen valde att paddla kanot tillbaka till skolan. Dock inte jag, Angelica och Lina. Så vi tog Axels bil tillbaka. Och eftersom vi kom tillbaka till skolan långt före dom andra, så unnade vi oss en glass när vi kom tillbaka. Vi köpte en varsin glass i matsalen, och sen satte vi oss på gräsmattan bakom skolan i solen och pratade om allt mellan himmel och jord. Tror vi satt där i säkert en timme iallafall!

Vi hade väl precis kommit ner i datasalen, när dom andra dök upp.

På onsdagen hade vi redovisning av David LaChapelle-bilderna på förmiddagen. Och nu kunde jag redovisa min. :) Dock var väl min den som var helt klart mest olik originalet, haha, men folk verkade ändå gilla min bild. :P

Friskvården gick vi till, men behövde tydligen inte (?) vara med på. Ingen fsttade varför.

Eftermiddagen ägnades åt röjning och backup och diverse annat nere i datasalen. Jag gick igenom gamla foton bl.a. Skitkul att titta på, se allt vi gjort under året!

Denna dag hade vi också "kom-som-du-inte-är-dag" i klassen, som vi hade tänkt länge att vi skulle ha, men som inte blev av. Förrän nu. Kul! Alla hade kläder, frisyrer (peruker) på sig som dom inte brukar ha. Jättekul, haha!

Kvällen ägnades helt och hållet åt städning av rummet. vet inte hur många turer det blev till miljösophuset för mig, m,en jädrar vad jag sprang fram och tillbaka dit, haha. :P Och det var ju mer än en gång jag stötte på nån klasskompis där också, haha. :P

Torsdag var vi hela förmiddagen på museet. Dags att plocka ner utställningen. :( Det var nu man fattade på allvar att det var slut. :(

Men sen på kvällen var det dags för grillkväll. Vi var hemma hos våran ena lärare i Iggesund. En mycket mycket trevlig kväll, med god mat, bästa umgänget och många härliga galna skratt! Vi började utomhus, men när myggen började äta upp oss flyttade vi in och trängdes i hans vardagsrum istället. :P Där lekte vi en rolig lek, som visade hur bra vi kände varann! Vilket visade sig vara ganska bra. Ja, det märktes att vi hade sjukt bra sammanhållning i klassen, att vi alla stod varann nära och kände varandra väl! Att vi är som en enda stor familj!

Precis innan hemgång kom också tårarna. Blev otroligt känslosamt där ett tag. För att inte tala om i bilen sen.

När vi var tillbaka på skolan fastnade några utav oss ute. Precis utanför mitt internat, under ett stort träd. Så satt vi ett tag och pratade och skrattade och hade sådär härligt roligt som vi alltid hade! Sådär som jag alltid kommer minnas året i Forsa. Alla glada, galna skratt, men inte minst våra utflippade middagar där vi skrattade åt allt och ingenting.

Men vid kvart i ett insåg vi alla att det nog var dags att sova. Men då kom tårarna igen. Vi började kramas när vi skulle säga godnatt, och då var det kört igen.

Jag var nog i säng strax efter 1. Vet inte när jag somnade, men jag sov inte speciellt länge iallafall. Sjukt jobbig natt! :/ Hade ställt väckarklockan på 6, för att hinna städa klart allt innan städerskan kom på inspektion. Dock var jag uppe redan halv 5 (!) och började städa, då hade jag gett upp nattsömnen!

Jag städade som en tok, skakade lakan, dammsög och allt det där som skulle göras. Pappa kom och tog hand om all packning och la in den i bilen också. Pappa som kommit under kvällen innan och som jag inte hann träffa då.

När städningen äntligen var klar, gick jag och pappa och åt frukost. En frukost som var ganska vemodig. Sen väntade jag in städerskan, som kom förbi. Och hon tittade bara in och sa att det såg bra ut, sen gick hon. Haha, allt besvär för det lilla! :P I en vecka hade jag kämpat!

Pappa åkte iväg på lite egna äventyr efter frukosten, så honom såg jag inte på flera timmar sen.

Efter städinspektionen gick jag ner i fotokällaren. Där pågick skrivning av personliga hälsningar för fullt. Alla vi i klassen tog en varsin folder från utställningen, där alla fick skriva en varsin hälsning till varandra. Otroligt fint, och det blev rätt känslosamt när det skrevs. Detta ägnade vi större delen av tiden åt, fram till ca kvart i 10. Då gick vi ut på baksidan, exakt samma ställe som där vi tog gruppbilden första dagen, och tog en ny gruppbild. Exakt likadan, men där vi hade lämnat hål för dom två som slutat. Haha, kul idé! :P

Vi blev klara precis till avslutningen. En avslutning som f.ö. blev sjukt känslosam! Måååånga tårar fälldes därinne i hörsalen, framförallt från våran klass. Så efteråt blev det kramkalas utanför hörsalen.

Sen gick vi ner i fotokällaren igen, där det fortsattes med skrivandet. Men vi fick även våra intyg. Detta gjorde vi fram till lunch. Lunchen som också blev lite speciell. Såklart! Sista lunchen. Vi satt ihop hela klassen, plus våra två lärare! Blev fullt vid ett bord för 10 personer, haha. :P

Sen började den jobbigaste delen av alla! En efter en lämnade skolan, och det blev tårfyllda avsked för alla. Tårfyllda kramkalas! :'(

Jag var bland dom sista att lämna skolan den dagen (några åkte hem dagen efter), och när jag skulle säga hejdå blev det dock inte så tårfyllt, för då var det som att alla tårar var slut, det var som att man inte kunde gråta mer.

Jag och pappa stannade till på Polisstationen i Hudik för att fixa med anmälan av min stulna cykel. Vi fick med en lapp att fylla i.

Och sen började den jobbigaste 7-timmars bilresa jag nånsin varit med om i hela mitt liv! Vi stannade nånstans i Dalarna för matpaus. Var hemma i Karlskoga strax före 10 på kvällen. Puh! Låååång dag hade det varit, och sjukt känslosam! SÅ många tårar man gjort av med!

Nu har det gått 1½ vecka sen den dagen, men det känns som typ en månad. Minst! Och herregud alltså, vad jag saknar alla! Min fina lilla familj! Önskar jag hade pengar att besöka dom alla, men nej, det kan jag ju se i stjärnorna efter. Kan knappt beskriva hur mycket jag längtar till våran reunion!

Vad jag gjort sen jag kom hem kan jag berätta om nån annan gång. Kanske. Annars kommer det iallafall upp bilder, när jag orkar.

Puss och kram alla, och ha en fortsatt fin vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar