måndag 31 december 2012

Det här med nyår...

Jaha, så var det då nyårsafton igen då. Den här dagen när man ska fira en massa och ha kul med sina vänner! Men så har jag aldrig fått fira nyår. Aldrig! Jag har aldrig fått frågan: "Vill du fira nyår med oss?" Men däremot får jag ibland frågan "Hur ska du fira nyår?" Mitt svar har varit detsamma i typ tio års tid nu: "Jag ska fira i all enkelhet ihop med mamma och pappa. Med trerätters middag och sen TV eller nåt trevligt spel i väntan på tolvslaget." That's it liksom! Så har det varit i nästan tio år nu, Som sagt. Några år har Lina varit med också, men i år blir det jag ensam med mamma och pappa. Lina drog till Linköping för att fira ihop med Lunnevadskompisar, och Emma skulle också fira ihop med vänner. Och jag ser bilder och läser på Facebook om flera andra som också ska ha kul och värsta partyt och det kommer bli awesome o.s.v. o.s.v.

Men OK, jag ska erkänna en sak. Jag är faktiskt lite kluven till det här med nyår. Jag gillar nyår. Det gör jag. Det är mysigt! Jag gillar att vara hemma hos mamma och pappa, äta trerätters och sen vänta in tolvslaget och så skåla när det nya året kommer. Som vi har gjort i massa massa år nu. MEN... det är just det här med firandet som ger mig lite ångest faktiskt. Det blir jag faktiskt helt ärligt ledsen av. Där är jag väl ungefär som med halloween. Jag har aldrig nånsin i hela mitt liv firat nyår med några andra än min familj. Vissa år har vi varit bortbjudna, och några gånger har dom bjudit hem folk, men dom senaste åren har det bara varit vi i familjen.

Jag har aldrig varit på nån fest, har aldrig blivit bjuden. Och ska jag vara ärlig är jag dålig på att bjuda in mig själv på sånt också, så det har liksom aldrig blivit av för mig. Men när man inte vet vilka alternativ som finns, vilka man kan komma och fira hos menar jag, hur ska man då kunna bjuda hem sig själv liksom?!

Och några fyrverkerier har vi aldrig haft heller, ingen av oss har ändå gillat det. Smällandet alltså! Det duger gott att titta på dom andras.

Nä, när det gäller festandet, och att fira ihop med vänner, inte vänner till familjen alltså, så gillar jag verkligen inte nyår, men jag vill ändå liksom fira det. Och om nån nån gång skulle vilja bjuda in mig att fira nyår med dom, så lär jag nog inte vara sen med att tacka ja.

GOTT NYTT ÅR allihopa och ta det lugnt i trafiken! Om ni nu nödvändigt måste ut och köra vill säga...

Inga fyrverkerier för oss, men tomtebloss är mysigt! :)

1 kommentar:

  1. Nyår är överskattat för alla Hanna, aldrig så kul som man tror eller tänkt sig, så mys med mamma och pappa du!

    SvaraRadera