måndag 17 december 2012

Ramtillverkning, fackeltåg och massa eget arbete

Herreguuuud, inne på sista veckan den här terminen redan. Sjuuuuukt ju, vad fort det gått! Men va mycket vi hunnit med också. Jösses! Ska bli kul att sammanfatta hela den här terminen sen, och tänka tillbaka på allt vi gjort, minnas allt kul vi hittat på under hösten.
 
Men innan dess ska vi klara av en vernissage och våran första större utställning. Liiiite nervöst är det ju, men det ska säkert gå bra. :P
 
Tänkte sammanfatta förra veckan lite kortv också.
 
Måndag fick vi jobba på utan lärarhjälp, för ingen av lärarna fanns till hands. Jag började med att gå ut och fota före lunchen, och sen efter lunchen var det dags att tillverka ramar. Jag hade inte bestämt vilken storlek jag skulle ha på mina ramar, så det blev lite panik där. Men det löste sig...
 
Så jag ägnade hela eftermiddagen och kvällen åt ramtillverkning. Tre stycken ramar skulle snickras ihop. Jag lämnade fotokällaren vid 10-tiden på kvällen, och då hade jag limmat den sista ramen. PUH!
 
Tisdag var också eget arbete hela dagen, så vi knetade på.
 
Onsdag hade vi ett litet möte och gick igenom beställningar av glas och passepartout, eftersom de beställningarna skulle göras på förmiddagen. Sen var det dags för friskvård. Jag tog min promenad själv denna gången, eftersom jag tänkt fota lite under tiden. Gick väl sådär då, men jag gjorde ett försök iallafall... :)
 
Sen fortsatte eget arbete efter lunch. :)
 
I torsdags var det ju som bekant lucia. Och den dagen började 20 minuter tidigare för oss foto-elever. Redan tjugo över 8 skulle vi samlas utanför skolan för ett fackeltåg. Det blev fyra stycken från våran klass som bar facklor. Men hela skolan (utom vissa, som valde att ta bilen) gick sen i ett låååångt fackeltåg, ända bort till kyrkan. Jag blev dock tvungen att släcka min fackla efter typ halva vägen, för den höll på att tända eld på min vante. :(
 
Sista biten gick vi typ halvmeter djup snö, så alla suckade ljudligt när vi gick in i kyrkan, får att vi fått in snö i skorna.
 
Men det var ett fint och stämningsfullt luciatåg. Så himla MYSIGT med lucia ju.Och när vi kom in i kyrkan bjöds vi på pepparkakor.
 
När allt var klart i kyrkan, och vi alla kom ut, var det inte många som var sugna på att gå tillbaka. Så det blev många som körde bil, som fick ta några extra passagerare. Jag, Lina och Ding fick åka med nån från BTU.
 
Väl tillbaka på skolan fick vi lussefika i cafeterian, d.v.s. lussekatt och kaffe. Årets första för mig. Så ja, jag tog två! :P Lussekatter alltså.
 
Sen fick jag gå ut och fota återigen, och jag gick ganska långt den här gången, och på ställen jag aldrig gått på innan. Jag hade kunnat gå vilse faktiskt, om jag inte valde att vända innan jag tappade bort mig totalt.
 
Till lunch fick vi JULBORD, och jädrar vad mycket mat jag tog! Orkade fan inte allt ens en gång, hahaha! :P
 
Efter lunchen gick vi hela klassen bort till biblioteket, för att bära väggar inför utställningen. Men det gick rätt snabbt, och sen fortsatte vi jobba med bilder resten av dagen.
 
Fredag började med en kort liten samling, och sen fick vi alla gå bort till biblioteket, för att börja ställa iordning utställnings-väggarna. Men sen fick vi som hade saker att jobba med göra det, så jag gick ut och fotade, igen, och satt sen och jobbade lite vid datorn.
 
Sent på eftermiddagen kom jag på att jag borde måla mina ramar, så det gjorde jag. Det blev rödbrun lackfärg för mig. Så ja, mina ramar kommer sticka ut lite. ;) Alla andras är vita eller svarta, men jag tycktre inte det passade riktigt till mina bilder.
 
Helgen bjöd som vanligt inte på så mycket. Inget jag vill berätta om iallafall.
 
Ett litet bildcollage från veckan som gått. Som ni ser är det typ bara snöbilder, men har blivit mycket sånt nu, eftersom jag mest har fotat till utställningen, och där ska jag ha tre bilder med snö. Dock ingen av dessa:
 


Ha det bäst finingar! Tänk, om en vecka är det julafton! SJUKT!!!

Puss på er

1 kommentar:

  1. Tiden går så otroligt snabbt. Hinner knappt med nåt juh.

    Kraam.

    SvaraRadera