måndag 31 mars 2014

Solig helg i Göteborg

Den här helgen följde jag med pappa till Göteborg. Tanken var att mamma skulle följa med också, men hon hade blivit sjuk, så hon stannade hemma.

Vi åkte ner för att hälsa på Lina (min syster), och vilken fantastisk helg det blev!

Vädret var underbart, HELA tiden, så vi spenderade största delen av tiden utomhus.

Vi kom i lördags förmiddag, jag och pappa. Då åkte vi hem till Lina, lämnade över lite grejer som vi hade med till henne och sen följde hon med oss i bilen. Vi började med att fixa lunch. Vi bestämde oss för att köpa en varsin sallad att ta med. Så vi letade upp ett Ica Maxi, där vi plockade ihop en varsin sallad, fralla och nåt att dricka. Och sen tog vi bilfärjan över till Hönö. Där letade vi upp en bra plats för picknick, och satte oss bland klipporna, precis vid en fyr, och åt våran lunch. Underbart! :D Solen sken, man hörde måsar och motorbåtar och annat, ett par kanotister paddlade förbi. Det var riktigt härligt!

Sen åkte vi runt lite på öarna runtomkring också, Öckerö och Hälsö. Så himla vackert!

Jag och pappa bodde på ett alldeles alldeles nyöppnat vandrarhem mitt i centrala Göteborg. Dom premiäröppnade i fredags, så vi var några av dom första gästerna nånsin där. Fantastiskt ställe för övrigt. Lina följde med och fick se rummen, sen körde vi hem henne då hon skulle bort klockan 6. När vi släppt av Lina hemma hos henne, körde vi runt lite i utkanten av Göteborg. Bl.a. åkte vi runt i Mölndal. Jag fick också se en del av ett enormt friluftsområde som finns i utkanten av Göteborg. Vi var dock inte ute ur bilen nåt, svårt med parkering.

Efter den lilla "sightseeingen", åkte vi tillbaka till vandrarhemmet igen, tog igen oss en stund innan vi gick ut för att ät middag. Det blev grekiskt, på en liten taverna som pappa hade hittat ett par hus bort från vandrarhemmet.

Efter den något välkryddade, med dock goda, middagen, gick vi runt lite i centrum innan vi gick tillbaka till vandrarhemmet. Och innan vi gick upp på rummet, hamnade vi  i lobbyn, där jag hittade ett frågespel om Göteborg. Perfekt för pappa, som bott i Göteborg. Och dessutom kört spårvagn där, så han kan många områden i och utanför staden. Och han var duktig!

Kvällen avslutades med TV och en varsin Kexchoklad på rummet.

Igår, söndag, fick vi en rött lugn morgon, eftersom vi båda gick upp två timmar innan vi skulle äta frukost. Eftersom vi skulle ha varit 3, och glömt avboka en person, så fick vi också betala för 3, vilket ju då gjorde att vi hade frukost för 3 personer också. Så vi bestämde att Lina fick komma och äta frukost med oss. Vilket hon inte alls tackade nej till!

Och efter denna minst sagt rikliga frukost, där vi alla tre blev mer än nöjda, var det upp på rummet för packning och sen utcheckning. Och sen åkte vi ut till Gunnebo slott i Mölndal. Otroligt vackert! Vi var där innan dom hade öppnat för dagen, så det var inte mycket folk där heller, stillsamt och mysigt.

Efter en dryg timme där åkte vi in till Göteborg igen, och dom mer centrala delarna. Det blev ett besök i Slottsskogen. Vi började med att titta på sälarna och pingvinerna och sen hann vi ävenmed att se ett gäng andra djur som finns där, innan vi köpte oss lite lunch som vi avnjöt i solen. Sen utforskade vi ytterligare en del av parken innan vi gick tillbaka till bilen.

Så körde vi runt lite och gick ut en stund precis under Älvsborgsbron. Häftigt! Men blåsigt!

Efter det åkte vi hem till Lina där vi fikade lite och satt och pratade om allt möjligt i ungefär en timme, innan Lina skulle iväg igen, och jag och pappa vände hemåt. Men innan vi lämnade Göteborg helt, åkte vi upp på en av Göteborgs utkikspunkter för att jag skulle få fota lite, eftersom jag efterfrågat det. Vackert ställeoch häftig utsikt, om än något disigt!

Ja, det var väl helgen i stort det, kan hända det blir bilder även från kameran här så småningom. Vi får se. Så länge får ni hålla till godo med ett collage av bilder, vissa i mindre bra kvalitet. 

2 kommentarer:

  1. Vilken mysig helg det blev, och vilka vackra bilder du visar! Jag gillar Göteborg och har bott där under en period så jag blir extraglad när jag ser bilder därifrån :)

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk helg! Synd om din mamma som inte kunde följa med. Picknick utomhus är ju underbart. Fina bilder :)

    SvaraRadera