fredag 29 juli 2011

Tänder ett ljus

Har ju inte hunnit nämna nåt om detta ännu, eftersom jag varit bortrest i 5 dagar, var borta när det hände och de närmaste dagarna efter det...







Men jag minns mycket väl hur jag hörde om det första gången... Jag hade bara varit hos min kära vän F ett par timmar, vi satt på bussen ner till stan, jag, hon och hennes barn... Hon satt och kollade på sin iPhone, och såg det där, och berättade för mig att det hade smällt en bomb i centrala Oslo... Att en person dittills hade dött, men att det låg fullt med skadade och blodiga människor på gatorna, att flera hus var totalt sönderbombade, det såg ut som en krigszon... Jag kunde inte tro det först... Men blev rädd... Och då hade inte massakern på Utöya börjat än... Då visste vi inte ännu vilken jävla grej det skulle bli!!!







Men när vi var hemma igen sen och satt och kollade på TV:n, så sände de ju massa extra nyheter ang. detta, så vi fick se massa bilder, då var det fortfarande mest från bomben, och bara lite om skjutningarna... Men för varje sändning hade ju dödssiffran ökat... Sen efter det såg jag inte så mycket om det på TV, men fick ändå reda på att det var fruktansvärt, och att det faktiskt var ett terrordåd!!!







Det är mest sen jag kom hem som jag läst om det, och hört om det, och jag kan fortfarande på nåt sätt inte fatta det... Att det har hänt!!!







Helt sjukt... Att en sån grej händer HÄR, i Norden, så nära oss, i vårat kära grannland!!! Man kan knappt fatta det ju!!! Terrordåd i Norge, det är ju helt sjukt!!!







Jag har ju också en hel del bekanta i Norge, så jag blev allt lite extra orolig, särskilt eftersom några av de bor i närheten av Oslo, och nån t.o.m. inne i Oslo...







Kan skriva hur mycket som helst om detta egentligen, då det ju verkligen berör en, men jag har egentligen inte tid, då jag måste packa, inför 3 veckor på Öland, och även hämta ut min andra dator... Så jag får väl nöja mig såhär... Även om det finns otroligt mycket tankar och funderingar kring detta för mig just nu!!!







Men jag vill iallafall avsluta med detta (klicka på bilden så blir den större):




Idag har det gått en vecka sen det fruktansvärda ofattbara, och jag sänder all min kärlek och styrka idag till alla de drabbade i Norge!!! <3 Ni finns alla i mina tankar!!!



En ljusmanifestation kommer att äga rum i Stockholm idag, klockan 17, och hade jag haft möjlighet att medverka så hade jag gjort det, men nu kan jag tyvärr inte det... Så jag får tända ett ljus här hemma istället!!!

1 kommentar:

  1. Du er så omtenksom vennen :)
    Han er en som fortjener livstidsdom x 3!!!!!
    Vi har alle i mitt lille land vært helt sjokkat:( G R U S O M T...

    Klem til deg.

    SvaraRadera