måndag 28 november 2011

Lussekatt och pepparkaka...

...och massa annat.

Ja, har haft fullt upp hela helgen, kan man ju minst sagt säga! Som jag skrev igår, så har jag knappt suttit vid datorn alls på hela helgen, har helt enkelt inte hunnit med.

I lördags var det julbak med mamma nästan direkt på morgonen. Började typ klockan 11. Med pepparkaksbak. :P Blev en hel delk pepparkakor, haha. :P Dock inte lika många som det brukar bli. Men så brukar ju mina köra systrar vara med också, och det var de inte i lördags.

Och i ärlighetens namn var det inte lika kul utan dem heller ju. :( Jag bakade upp en degbit, sen blev det inget mer.

Sen tog jag en snabbdusch innan jag bjöds på lite grötlunch. Årets första risgrynsgröt. Sååååååååååååååååååååå GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTT! :P

Efter den sträkande lunchen gjorde jag och mamma en liten shoppingtur. Vi började på Svenska Hem, där jag köpte en ny stjärna till fönstret i köket (kokvrån), den jag hade förut har gått sönder. Hade tänkt mig en ny likadan först, men det blev en helt annan. Dock RIKTIGT SNYGG den också! Den är storleken mindre än den förra också dock, men det gör absolut ingenting till det lilla fönstret.

Kommer bild på den senare, jag måste byta till en mindre lampa i den först.

Sen tog vi en sväng förbi stan också, och Elkedjan. Där köpte mamma en tavellampa och så kollade hon på nån stjärna eller ljusstake till de två fönstrena i rummet innanför vardagsrummet. Hon hittade en hon gillade, men funderade på om den var för stor, så det blev ingen.

Istället åkte vi till Coop Forum, där mamma till slut hittade nåt hon kände sig nöjd med! En jättefin elljusstake, med fyra ljus och så liksom ett hjärta under, och sen en sån där båge med typ 15 ljus eller vad det är. Det blev jättefint! Har tagit kort på det, men bilder kommer senare.

Och sen åkte vi då vidare, mot Granbergsdal, och julmarknaden där. Som vi lite senare lämnade tomhänta. De hade "det gamla vanliga", ovch inget vi var i direkt behov av. Dessutom tänkte vi att vi säkert komam hitta nåt i Göteborg nu till helgen!

Väl hemma igen blev det lite glögg och pepparkakor med mamma och pappa! Tanken var väl att vi skulle äta lussekatter också, men det hade vi inte hunnit baka några, och mamma hittade inga i Granbergsdal, så vi fick nöja oss med pepparkakor. Vi provade den nya saffransglöggen vi köpte på Brunneby i september. Som jag hade hittat! :P Jag tyckte den var god, men mamma och pappa tyckte den smakade för lite glögg.

Sen följde pappa med mig hem till mig, där han hjälpte mig lite med pyntet och annat. Först upp på vinden, hämta alla grejer, och sen sätta upp det. Och så hjälpte han mig med brandvarnaren! Jag fixade med min balkongslinga, och jag stod jättelänge och höll på. Så när jag precis fått runt den runt hela balkongräcket, och tände den, så upptäckte jag att ett flertal av lamporna inte lös. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!! Det är inte sant!!! Jag köpte den ju FÖRRA ÅRET!!! FAN OCKSÅ!!!

Jag blev skitsur!

Sur och grinig gick jag hem till mamma och pappa, där jag bjöds på mat och sen blev det "Så mycket bättre" för oss alla tre. Ja, vi har faktiskt lyckats få pappa att titta på det programmet, och han gillar det också! Hoho, kul! :P

Söndagen var det också upp tidigt. Julbaket började mellan 11 och halv 12. Jag var där till 11.

Så blev det lussekattsbak. Som vanligt inte lika kul utan mina systrar. Men det gick!

Sen lite kycklinglunch, och efter det skulle pappa till affären, Och jag behövde också handla, så jag åkte med honom. Sen körde han mig hem till mig, och så gick jag till bussen sen och åkte ner på stan och Skyltsöndagen!

Dock tröttnade jag efter typ 1 timme, det var inget roligt! På torget var det nåt med brandkåren och de visade upp en brandbil, och det gick runt några tomtar och delade ut skumtomtar till barnen, och så var det försäljning längs gatan med de "stora" affärerna där! Det var visserligen ovanligt mycket, de trängdes rejält där, men det var ändå inget roligt. En del var samma som i Granbergsdal. Jag gick runt och tittade i lite affärer, och sen tog jag bussen hem igen. Hem till mamma och pappa.

Och där var det fullt med folk när jag kom. De bjöd på "Adventsfika" igår, med massa gäster! Det var drop-in, men typ alla kom samtidigt, haha. :P Så jag fick också lite fika, och satt och snackade lite med gästerna. ;)

Sen blev det dator nån timme innan jag gjorde de sista gästerna sällskap igen innan de skulle hem.

Sen åt vi korv med bröd när alla gått. Och så kollade jag på "Vem kan slå Filip och Fredrik", som var sista avsnittet! Och till slut lyckades utmanarna slå Filip och Fredrik. YES!

Ja, det var helgen det!

Idag har jag varit iväg på lite annat, och imorrn blir det studier igen! Puh och puh, ingen rast och ingen ro!

Och ja, visst har jag tagit bilder i helgen. MEN, de kommer senare! Orkar inte böka med det nu! För det är faktiskt en del bök!

Ha en finfin vecka alla finingar! Var rädda om er och om varann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar